VV Papendrecht wint moeizaam bij Alblasserdam

0
286
Alblasserdam - Papendrecht

De 0-1 overwinning in de derby tegen Alblasserdam heeft VV Papendrecht weer een stap dichter bij de titel gebracht. Eenvoudig was het niet. VV Papendrecht had voornamelijk de bal maar creëerde voor rust nauwelijks uitgespeelde kansen. Jurvenny Bernadina was tweemaal dicht bij de openingstreffer. Zijn twee schoten in de zestien, na twee prima aanvallen, konden beide onschadelijk gemaakt worden door Alblasserdam-keeper Ahmet Erol. Alblasserdam was vooral bezig de wedstrijd te vertragen en kreeg weinig tot geen mogelijkheden.

Na de rust kabbelde de wedstrijd lange tijd voort. In de 62e minuut was het Job van der Werff die weer wat leven in de brouwerij bracht. Zijn schot verdween net naast het doel. In het laatste kwart van de wedstrijd schroefde VV Papendrecht de duimschroeven steeds verder aan. Alblasserdam kreeg steeds meer moeite om de ruimtes dicht te lopen. In de 79e minuut viel de bevrijdende treffer voor VV Papendrecht. Een combinatie tussen Job van der Werff en Jarden van Ek zorgde ervoor dat de eerste vanaf de achterlijn de bal in de zestien kon terugleggen. Djerrel Saffignani, die de bal niet vol raakte, zag zijn inzet in het net belanden.

Het was het sein voor Alblasserdam, dat de punten hard nodig heeft, om alles of niets te gaan spelen. Dit zorgde ervoor dat de VV Papendrecht-spitsen meer ruimte kregen. Maar invallers Cerezo Drenthe en Donovan Stewart konden oog in oog met Ahmet Erol de wedstrijd niet op slot gooien. Alblasserdam dwong nog enkele corners af en leek in minuut 88 op gelijke hoogte te komen maar de bal in de kruising werd door scheidsrechter Van Rijnsbergen voor buitenspel afgekeurd. Nadat hij de wedstrijd na 9 minuten blessuretijd affloot, was de 17e overwinning een feit.

VV Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Saffignani (Drenthe), Molenaar, Leenheer, Van Ek, Van Gorp (Nieveld), Bernadina (Stewart).

Klik op VV Papendrecht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Papendrecht voor meer informatie over de club.