Capelle heeft weer een ‘Kisjes’ als voorzitter

0
558
kisjes-voorzitter-vv-capelle

Toeval of niet, bijna tien jaar nadat Kees Kisjes aftrad als voorzitter van VV Capelle hanteert een nieuwe Kisjes de voorzittershamer op sportpark ’t Slot. Broer Jan-Willem heeft de toekomst van de club in handen.

“Ik ben nog geen officieel voorzitter”, zegt Kisjes als we hem spreken over zijn functie. “De ledenvergadering gaat erover en die is begin april. Officieel is het dus niet.”

Omdat de 40-jarige Kisjes de enige kandidaat is voor het voorzitterschap zit het met zijn benoeming wel snor. Capelle krijgt daarmee weer een Kisjes als voorganger. Broer Kees was in het verleden maar liefst achttien jaar voorzitter van de club. “Hij was de jongste voorzitter destijds in het amateurvoetbal. 25 jaar was hij.” Terwijl zijn oudere broer in touw was met de club was Kisjes als jongetje een grote supporter van Capelle 1, dat destijds furore maakte op het hoogste amateurniveau. “Ik heb alle grote clubs, de grootmachten van de amateurs, voorbij zien komen”, zegt Kisjes. “Van Spakenburg tot Rijnsburgse Boys, van IJsselmeervogels tot Quick Boys.” In die periode ook ontstond zijn ‘liefde’ voor de club.

Kisjes voetbalde er zelf, werd er trainer van de jeugd toen zijn kinderen gingen spelen en vertolkte sinds enige tijd ook de functie van jeugdvoorzitter. Toen Jaap Mastenbroek aangaf te willen stoppen als voorzitter werd er naar Kisjes gekeken om de voorzittershamer over te nemen. “We zitten als club in een goede flow”, zegt hij. “We hebben niet te klagen over het enthousiasme en beleving en dat zie je ook terug in het aantal vrijwilligers. Er sfeer is positief en dat heeft zijn weerslag op de gehele vereniging.”

Het aantal jeugdleden is de afgelopen jaren flink gegroeid en ook de ontwikkeling van de jeugdopleiding heeft een boost gehad. ‘”We vinden het belangrijk dat het ons eerste elftal herkenbaar is. Jonge spelers krijgen de kans om in de selectie te komen en zich daar waar te maken. Dat betekent dat de jeugdopleiding goed moet zijn en dat we met onze jeugdspelers landelijke divisie moeten voetballen. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om de jeugd die in lagere elftallen spelen goed aandacht te blijven geven.”

De accommodatie ligt er perfect bij. Het hoofdveld staat binnen Capelle wel ter discussie. Moet het gras blijven of kunstgras worden. “Er gaat niets boven een mooi grasveld, maar ik ben nog een echte voetbalromanticus. Ik zeg dat op persoonlijke titel. Welke keuze we in de toekomst maken hangt volledig af van de afwegingen. Iedereen kent het voordeel van kunstgras. Er kan op getraind en op gespeeld worden. Nu kan er op zaterdag, als het eerste thuis speelt, één jeugdwedstrijdje gespeeld worden. Aan de andere kant: een mooi natuurgrasmat is ook wat waard”, laat Kisjes het standpunt van het bestuur in de discussie nog open.

“Ons complex ligt er verder prima bij. Het kunstgras op veld 3 en 4 is nog niet zo lang geleden vervangen.”

Kisjes treedt ook aan op een moment dat Capelle sportief goed draait. De groenzwarte brigade is nog in de race voor het kampioenschap in de vierde divisie. “We hebben al een periodetitel en zijn dus verzekerd van deelname aan de nacompetitie. We hebben een paar mindere jaren gehad, maar we zitten ook sportief weer in de lift. Capelle hoort thuis in de derde divisie.”

Klik op vv Capelle voor meer artikelen over de club.
Klik op vv Capelle voor meer informatie over de club.