VV Nieuwland Aanvoerder Jethro Meerman is met zijn coaching erg belangrijk in de jonge ploeg

0
302
Jethro Meerman-V.V. Nieuwland

Jethro Meerman begon op zijn vierde met voetballen bij VV RCS. Hier heeft hij een jaren gespeeld, tot hij in het seizoen 2021/2022 de overstap maakte naar V.V. Nieuwland.

Even voorstellen
Jethro Meerman speelt centraal achterin en is sinds vorig seizoen aanvoerder van het V.V. Nieuwland 1. Hier is hij één van de oudste spelers binnen de selectie. Het is een relatief jong team waarin zijn coachende rol erg belangrijk is tijdens wedstrijden. “Ik heb echt een winnaarsmentaliteit en probeer dit dan ook over te brengen op mijn teamgenoten. Ik zou vrijwel alles doen om de drie punten mee naar huis te nemen.”

Carrièreverloop
Meerman heeft tot 2020 gevoetbald bij RCS. Hier was hij eerst speler, maar werd hij na een ernstige blessure trainer van het tweede elftal. Echter werd het door een wijziging in de speeltijden bij RCS lastig voor hem om actief te blijven binnen RCS. Later dat jaar verhuisde Jethro naar Nieuw en Sint Joosland en was hij zo goed als hersteld van zijn knieblessure. “Op een warme zomeravond werd er plotseling aangebeld door Jan Gabrielse, onze huidige grensrechter. Hij vroeg of hij even met mij kon spreken. Iets wat op een dorp heel normaal is, maar vanuit de stad was ik toch eerder een veilig whatsappje gewend haha. Jan vroeg mij of ik interesse had om bij V.V. Nieuwland te komen voetballen. Hij vertelde dat het een zeer gezellig en fanatiek team is, waar het hier en daar ontbreekt aan wat kwaliteit. Niet veel later ben ik samen met mijn broertje Conner en oud teamgenoot Davey mee gaan trainen. Er was geen woord gelogen aan het beeld wat Jan mij schetste en we werden zeer prettig ontvangen op de club en in het elftal. Hierom besloot ik mij in te schrijven bij Nieuwland.”

V.V. Nieuwland
Helaas voor Jethro kwam zijn eerste seizoen bij Nieuwland al snel ten einde door de coronapandemie.  Na dit “verloren” seizoen wilde Nieuwland de selectie verder versterken. Hierom zocht Jethro contact met Wesley de Smit die hij goed kende van RCS. Wesley besloot de overstap te maken. “De rest geschiedenis voor de Zeeuwse voetbalkenner. Wesley maakte namelijk in zijn eerste seizoen 23 doelpunten en inmiddels staat hij op 37. Afgelopen seizoen keerde ook Wesley Heere terug op het oude nest van Nieuwland. Verder is René de Nooijer dit seizoen gestart als trainer van het team. Hoe hij zijn rol invult is precies wat dit team nodig had. Tactisch is hij erg goed en zeer fanatiek, maar wanneer het kan maakt hij ook graag een lolletje. Zo stond hij afgelopen zaterdag, tot zijn eigen spijt met enkele spelers tot midden in de nacht in de stad haha. Maar goed, zoals elke trainer maakt ook hij fouten. Zo heeft hij nog steeds niet gezien dat ik eigenlijk in de spits thuis hoor. Sinds de derde wedstrijd van dit seizoen is er met Andre Lokker nog een nieuw gezicht bij de staf gekomen en sindsdien zijn we ongeslagen. Andre zelf zei hierover: “Van voetbal heb ik geen verstand, maar mensenkennis heb ik zeer zeker’’. Door de komst van Andre zijn we ook mentaal sterker geworden. Hij zorgt er met veel passie voor dat iedereen het naar zijn zin heeft en mogelijke irritaties of frustraties binnen de groep worden uitgesproken. Dit in combinatie met de kwaliteiten die binnen de huidige groep aanwezig waren, zorgde ervoor dat wij als team klaar waren voor het seizoen 2022/2023.”

Een uniek team
Volgens Jethro maakt voornamelijk de hechte band van de groep het team uniek. Het team kan namelijk veel accepteren van elkaar, wat ervoor zorgt dat er maximaal kan worden getraind. De uitspraak ‘werk en privé gescheiden houden’ vindt Jethro hier goed bij passen. “Met het team kunnen we erg fanatiek en fel trainen, waardoor er ook wel eens een schop wordt uitgedeeld. Echter kunnen we er vervolgens na de training onder het genot van een biertje lachend over praten. De felle manier van trainen werpt zijn vruchten af, want verdedigend staan wij over het algemeen als een huis en iedereen voert gedisciplineerd zijn taken uit. Dit in combinatie met het scorend vermogen dat wij hebben binnen het team maakt ons erg lastig te bespelen voor onze tegenstanders.”

Hoogtepunt V.V. Nieuwland
Het bestuur van V.V. Nieuwland faciliteert het elftal van Jethro altijd bij het organiseren van leuke activiteiten. Bij het organiseren van deze evenementen speelt Carole Traas vaak een belangrijke rol. Een voorbeeld van een evenement was het winterfeest met als thema apres-ski van een tijdje terug. Hierbij werden gedurende de dag voor jong en oud activiteiten aangeboden, met als afsluiter een groot feest. “Dit feest was heel erg leuk en is tot nu toe wel mijn hoogtepunt bij de club. Tijdens het feest is er veel gedronken, wat erg typerend is voor het team. De derde helft is bij ons namelijk naast het voetballen zelf ook erg belangrijk. Tijdens deze derde helft zijn er veel uitblinkers binnen ons team.”

Klik op Nieuwland voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Nieuwland voor meer informatie over de club.