Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

0
692
remco-van-gool-lisse

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een goed seizoen en het gaat een spannend slot van het seizoen worden. Hiervoor heeft Remco al de nodige teams gecoacht van verschillende clubs en hij is nog steeds ambitieus.

Carrière
‘’Bij v.v. E.B.O.H. heb ik bijna 20 jaar gespeeld. Een waanzinnig mooie tijd waar ik vaak aan terugdenk. Niet alleen omdat mijn ‘roots’ daar liggen, maar ook vanwege het plezier, de medespelers, de feestavonden, de supporters en wat ik daar heb mogen leren. Ik ben begonnen bij de F’jes op zeven jarige leeftijd en heb op 16 jarige leeftijd mijn debuut mogen maken in zondag 1. Bijna tien seizoenen heb ik deel uitgemaakt van de zondagselectie. De laatste vier seizoenen van mijn carrière, heb ik gespeeld bij GVV Unitas Zondag 1. Unitas draag ik ook een warm hart toe, vanwege het niveau en de familiaire sfeer die er hing op de club. Na Unitas keerde ik terug bij v.v. E.B.O.H. om op zaterdag te gaan spelen. Na de voorbereiding heb ik helaas moeten besluiten om te stoppen door een blessure aan mijn knie.’’

In die tijden was Remco ook al bezig met wat die nu doet, namelijk teams trainen. ‘’Tijdens mijn tijd als speler in het eerste van E.B.O.H., trainde ik al verschillende jeugdelftallen. Ooit begonnen met de D5 (O13-5) en middels het behalen van mijn trainersdiploma’s, doorgestroomd naar de jongste selectie elftallen.’’

Remco heeft een mooie lijst met clubs waar die hoofdtrainer is geweest. De clubs luiden als volgt:
BVV Barendrecht O19-1 (2020 – heden)
sv Oranje Wit O17-1 en O19-1 (2016-2020)
GVV Unitas O15-1 (2013-2014)
v.v. E.B.O.H. O13-1, O15-1, O17-1, O19-1 (tussen 2005-2016)
– Trainer/Coach KNVB JPN – Zuid O13 (2020-2021)

De route naar BVV Barendrecht
‘’Ik ben zelf op zoek gegaan naar een club in de regio, die destijds op tweede divisie niveau speelde. De reden hiervan was dat het niveau een vereiste was om op gesprek te mogen voor de opleiding tot UEFA A jeugd. Aangezien we met Oranje Wit O19-1 al een keer tegen Barendrecht hadden gespeeld, leek het mij qua reisafstand, niveau en ambities van de club een mooie vervolgstap voor de toelating tot UEFA A i.c.m. mijn persoonlijke ontwikkeling als trainer/coach. Ik ben in contact gekomen met de club en op die manier is het balletje gaan rollen. Zij hebben mij bekeken tijdens een wedstrijd en training om een goed beeld van mij te krijgen. Na een aantal gesprekken met de HJO, TD en coördinator, ben ik aangesteld als hoofdtrainer van de O19-1.’’

‘’Zoveel mogelijk spelers laten doorstromen’’
‘’Inmiddels spelen we op eerste divisie niveau en draaien we bovenin mee! Mijn doel blijft om zoveel mogelijk spelers door te laten stromen naar de O23 om uiteindelijk in het eerste elftal terecht te komen. Aangezien het eerste elftal derde divisie speelt, is dit niet makkelijk. Maar O23 speelt inmiddels ook weer eerste divisie en biedt jonge talenten een podium om hun kunsten te etaleren. Tijdens het huidige seizoen hebben een aantal spelers van vorig seizoen hun debuut mogen maken in het eerste elftal! Het allermooiste is dat zoveel mogelijk spelers, uit eigen jeugd, op het allerhoogste niveau spelen. Maar net zo belangrijk is het behouden van de spelers die de selectie net niet gaan halen.’’

Blik op het huidige seizoen
Het is een goed seizoen en er zit nog meer in. ‘’Op één punt na zijn we helaas geen kampioen geworden in de najaar competitie. Naast de technische en tactische kwaliteiten van de spelers, zijn het stuk voor stuk fijne jongens om mee te werken. Ze zijn coachbaar, pikken aanwijzingen snel op en komen altijd trainen!’’ Dat is natuurlijk heerlijk voor een trainer.

‘’Op dit moment staan we, samen met HBS, wederom bovenaan met een hijgende Kloetinge in de nek. Het zal een spannend slot worden van de competitie. Maar we gaan uiteraard voor goud!’’

Klik op de link voor meer artikelen over BVV Barendrecht
Klik op de link voor meer informatie over BVV Barendrecht