VV Hellevoetsluis gaat voor vrouwelijk elan

0
341
Danielle Plat, Sylvia Koelink-van Moorsel vv Hellevoetsluis

h Ze geven zelf aan dat ze bruisen van de energie. Daniëlle Plat en Sylvia Koelink-Van Moorsel maken sinds oktober van het vorig jaar deel uit van het bestuur van VV Hellevoetsluis. “Onze kijk is net wat anders dan die de mannelijke bestuursleden hebben.”

Bestuurslid zijn heeft zo zijn voordelen. Toen de selectie van Hellevoetsluis half januari op ‘trainingskamp’ ging naar Valencia mochten ook Plat (41) en Koelink (42) mee. Waar Koelink moest passen vanwege een druk gezinsleven stapte Plat op het vliegtuig. “Ik heb echt vier dagen genoten. We waren met in totaal 46 mensen. Het was een feestje om mee te maken.”

Plat en Koelink behoren tot het gilde van ‘niet lullen, maar poetsen’. Toen hun kinderen gingen voetballen – Plat heeft twee zoons, Koelink één en een dochter  – meldden zij zich aan als vrijwilliger. “Voor ons was dat vanzelfsprekend”, zegt Koelink. “Een vereniging moet met elkaar worden gerund. De hele sfeer en cultuur bij Hellevoetsluis is fijn. Ik haal persoonlijk veel voldoening uit het vrijwilligerswerk.” Plat is als bestuurslid verantwoordelijk voor kantinezaken, Koelink heeft ‘activiteiten’ onder zich. “In praktijk overlappen onze taken en dat gaat prima”, zegt Plat. “We helpen elkaar, we pakken de zaken op waarvan wij denken dat ze nodig zijn om op te pakken. Met het voetbalinhoudelijke deel van de club houden we ons niet bezig.”

Alhoewel, Koelink is naast bestuurslid ook nog coördinator van de bovenbouw. “Dat zijn alle teams van de JO12 tot en met de JO19. Ik ben aanspreekpunt voor de trainers, spelers en ouders. Met de inhoud van de trainingen en de tactiek bemoei ik me niet, wel als er in een team een probleempje is. Dan ga ik met de betrokkenen het gesprek aan om te kijken of we het kunnen oplossen.”

Zelf traint ze ook een jeugdteam. “Ik had veel enthousiasme, maar weinig verstand van training geven in het begin. Toch heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en op hoofdtrainer Paul Bestebreur afgestapt met de vraag of hij wat tips kon geven. Ik was stiknerveus. Paul is daarna komen kijken en heeft ook wat trainingen gedaan.”

Het domein van Plat is vooral de kantine, waar ze een ploeg vrijwilligers aanstuurt die doordeweeks achter de bar staan en in het weekend dezelfde bar en keuken bemensen. “Omdat wij een echte familieclub zijn, kunnen we nog rekenen op voldoende vrijwilligers”, zegt ze. “Dat is zeker in deze tijd geen vanzelfsprekendheid als ik dat bij andere clubs zie en hoor. We hebben een vaste groep mensen, maar als we mensen op de club aanspreken met de vraag of ze een keertje een bardienst willen draaien, krijgen we vaker een ja dan een nee te horen.”

“Wij vinden het allebei leuk om dingen te organiseren”, haakt Koelink in. “Ik kan echt genieten van jeugdspelertjes die met zo’n smile hier rondlopen. We hebben in coronatijd ook van alles georganiseerd. Toernooitje hier, activiteit daar, dat werd erg gewaardeerd.” Ze zitten allebei vol frisse ideeën om Hellevoetsluis nog leuker te maken. “Ik ben zo’n type dat graag meteen aan de slag gaat als iemand met een leuk plan of idee komt”, zegt Koelink, die zichzelf overenthousiast noemt. “Af en toe moet ik afgeremd worden.” “Als vrouw kijk je toch met een andere blik naar de vereniging”, vervolgt Plat. “We hebben onlangs een EHBO-cursus georganiseerd voor de vrijwilligers. Dat vonden wij heel belangrijk.”

“De bar is vernieuwd en we hebben een nieuwe vloer in de kantine. Nu nog nieuwe toilettengroepen, maar dat moeten de financiën wel toestaan.”

Klik op vv Hellevoetsluis voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Hellevoetsluis voor meer informatie over de club.