VV Haarsteeg viert tachtigste verjaardag

0
223
vv-haarsteeg-verjaardag

VV Haarsteeg viert dit jaar haar tachtigste verjaardag. Joost Klerks, die afgelopen 5 jaar co-voorzitter was van de club en onderdeel is van de lustrumcommissie, is trots op waar de in 1943 opgerichte club momenteel staat. “Ik ben enorm trots op wat wij met alle vrijwilligers de laatste jaren hebben neergezet.”

“Hartstikke goed”, luidt het antwoord van Klerks op de vraag hoe het tachtig jaar na de oprichting gaat met VV Haarsteeg. De club heeft een fors ledenbestand, talloze jeugdteams en een eerste elftal dat dit seizoen keurig presteert in de derde klasse. “We blijven de laatste jaren maar groeien. Dat komt enerzijds omdat er rondom ons sportpark volop gebouwd wordt en nieuwe mensen komen wonen, maar we kunnen ook wel zeggen dat we onze zaakjes redelijk op orde hebben.”

Ja, Haarsteeg mag tevreden zijn. De afgelopen maanden kwamen er wekelijks gemiddeld vijf nieuwe leden bij voor het nieuwe seizoen. De club heeft voor de komende jaargang al ongeveer zestig elftallen ingeschreven staan. Het ledenbestand tikt zelfs al bijna de 1100 spelers aan. 

Het geheim van de club? “De organisatie staat gewoon echt heel goed”, aldus Klerks. “In de jeugd hebben we trainers met papieren, die hier intern zijn opgeleid. Bovendien bruist het kantineleven weer. Je ziet echt dat de vereniging weer helemaal tot bloei is gekomen.” Spelplezier is volgens Klerks de belangrijkste reden tot het succes. “En dat betaalt zich ook weer uit in de prestaties. Steeds meer jeugdelftallen van ons spelen in de hoofdklasse, en een enkel team schuurt tegen divisie-niveau aan. Het kost tijd om dat te bereiken, maar daar groeien we wel naartoe. En ook onze recreatieve elftallen doen het uitstekend.”

Haarsteeg blijft voorlopig deelnemen aan zondagvoetbal. “Maar de overgang naar het zaterdagvoetbal is door de KNVB reeds ingezet. Het is voor ons een interessante vraag wat we de komende jaren met het zaterdagvoetbal gaan doen.”

Komende juni is er een feestweek gepland om de rijke historie van Haarsteeg te vieren. In die week wordt er uitgepakt met de traditionele slotdag, met volop activiteiten voor de jeugd en een huldiging van de kampioenen. “En we gaan ook dit jaar weer een vaders-moederstoernooi organiseren. Dat was afgelopen seizoen een groot succes. We gaan ook nog een reünie doen met oud-selectieteams. Op een ludieke manier willen we met hen terugblikken op het verleden.”

Het moet een groot feest worden, de viering van de tachtigste verjaardag van de club. Uiteraard is Klerks van de partij om de slingers op te hangen. “Ik ben enorm trots op wat wij de laatste jaren hebben neergezet met Haarsteeg“, vertelt de oud co-voorzitter. “Het leukste vind ik de complimenten die we krijgen, hoe fijn en gezellig het is om bij Haarsteeg te voetballen en te genieten in onze kantine. Wij blijven een vereniging, hoe groot we ook zijn. We mogen dan wel veel leden hebben, maar we doen het samen. Natuurlijk hebben wij ook onze uitdagingen en verbeterpunten, dat heeft iedere club. Maar de mensen zeggen ons dat het hier heel goed georganiseerd overkomt. Dat vind ik gewoon gaaf.”

Klik op VV Haarsteeg voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Haarsteeg voor meer informatie over de club.