Het vrouwen voetbal heeft een prominente plek binnen ASWH

0
354
Jacqueline van 't Leven-ASWH

Vrouwenvoetbal heeft een prominente plek binnen ASWH. Jacqueline van ‘t Leven, coördinator vrouwenvoetbal binnen de club, merkt dat het een doorslaand succes is en hoopt de komende jaren steeds meer vrouwen te verwelkomen op Sportpark Schildman. “We willen meiden helpen om hun voetbaltalenten verder te ontwikkelen en vrouwen een plek bieden om plezier te hebben.”

Vlak na de coronaperiode kreeg het vrouwenvoetbal bij ASWH een vlucht. “We zijn begonnen met een recreatieve 7 tegen 7-competitie voor vrouwen. Hier in de regio is dat nog niet zo bekend, maar er was veel animo voor. Na de eerste oproepen op social media-kanalen proefde we al dat er interesse voor was. Inmiddels hebben we ook een 18+- en 30+-team ingeschreven staan.”

Inmiddels heeft ASWH liefst negen Vrouwenteams. “We hebben ook nog de MO20, MO17, MO15, MO13, MO11 en MO9. Het vrouwelijke ledenaantallen groeit gestaag. Daar zijn we super trots op. We willen meiden helpen om hun voetbaltalenten verder te ontwikkelen en vrouwen een plek bieden om plezier te hebben. Uiteraard staan plezier en teamspirit voorop. We zien veel meiden die meegroeien met hun hechte teams en ook al jarenlang lid zijn en dat ook blijven.”

Het biedt vrouwen de uitgelezen kans om van het spelletje te genieten. In de 18+-competitie wordt namelijk niet iedere week een wedstrijd afgewerkt. Vijf keer per seizoenshelft wordt er een wedstrijd afgewerkt. “Bij ons kunnen vrouwen laagdrempelig instappen om (weer) te gaan voetballen. En als je een drukke agenda hebt, dan is het fijn dat je niet iedere week wedstrijden speelt. Op zaterdag kun je gewoon bij de kinderen langs de lijn kan staan of je bijbaantje behouden tijdens de studie.”

 Kortom: volop mogelijkheden voor vrouwen om tegen een bal te trappen. Er ontbreekt echter nog één belangrijk team. “We willen in de toekomst een dameselftal die actief is in een reguliere competitie. Onze visie is om de meiden uit de jeugdteams te behouden en door te laten groeien naar een eerste team. Uiteindelijk willen we het niveau omhoog krijgen, door middel van goede begeleiding en trainingen. Momenteel hebben we daar nog niet genoeg leden voor, maar we hopen daar op termijn naartoe te kunnen werken.”

Van ‘t Leven is blij dat er volop door vrouwen wordt gevoetbald bij ASWH. “Bij zo’n grote vereniging hoort gewoon een goede vrouwenafdeling. Het aantal vrouwelijke leden is binnen twee jaar meer dan verdubbeld, dus speelt het een belangrijke rol binnen de club.” Inmiddels is de derde helft van de vrouwen op de vrijdagavond ook bekend bij andere leden. “Als we thuis spelen, bruist het tot in de laatste uurtjes van de gezelligheid. Je komt de kantine niet uit zonder mee gezongen en gedanst te hebben”, grijnst Van ‘t Leven. “We hebben nog veel werk te doen en er zijn nog een hoop mooie uitdagingen, maar we zijn op de goede weg.”

De vrouwentak van ASWH is dringend op zoek naar goede, enthousiaste trainers. Mocht je interesse hebben, mail dan voor info naar vrouwenvoetbal@aswh.nl.

Klik op ASWH voor de laatste artikelen over de club.
Klik op ASWH voor meer informatie over de club.