Het onder 23-elftal van Groote Lindt presteert uitstekend in de vierde divisie

0
454
Bjorn Geene-Groote Lindt

Het Onder 23-elftal van Groote Lindt presteert dit seizoen uitstekend in de vierde divisie. De Zwijndrechtse beloften hopen via het laatste jeugdteam een stap te zetten naar het eerste elftal van de club. Bjorn Geene profiteert optimaal van de ervaringen die hij dit seizoen opdoet en hoopt via het beloftenelftal een plek in de hoofdmacht te bemachtigen.

Groote Lindt Onder 23 beleefde nog een uiterst moeizame eerste seizoenshelft, waarin het harde dreunen kreeg van de leeftijdsgenoten van RVVH (0-10) en Pelikaan (5-0). De laatste weken doet de ploeg van Geene het een stuk beter. “Het was even wennen onder onze nieuwe trainer, maar de laatste tijd vallen de puzzelstukjes steeds beter in elkaar. We zijn wat anders gaan voetballen en serieuzer gaan trainen. Nu zie je dat we dit seizoen grote stappen hebben gezet.”

Het zijn waardevolle lessen voor de talentvolle spelers van Groote Lindt, dat pas sinds kort over een Onder 23-elftal beschikt. “Dit team is gemaakt om de stap naar de selectie kleiner te maken”, weet Geene. “Dit seizoen zijn spelers die uit de A1 kwamen samengevoegd met andere jonge jongens. De stap van de A1 naar het eerste elftal is mega groot. Nu krijgen we iets meer tegenstand en daar kunnen we veel van leren”, aldus Geene, die wekelijks meetraint bij het eerste elftal. “Ook dat is heel goed voor mijn ontwikkeling.”

Het moet de middenvelder uiteindelijk een completere speler maken. Eentje waar Groote Lindt van gaat profiteren. “Ik wil basisspeler worden in het eerste”, klinkt het ambitieus. “Nu zit ik bij de selectie en mag ik soms invallen, maar het liefst speel ik natuurlijk wekelijks. Daarom is dit elftal voor mij echt een uitkomst. Hier kan ik mezelf klaarstomen voor het eerste.”

Geene staat al jaren te boek als een groot talent. De middenvelder doorliep alle hoogste jeugdelftallen. Een doorbraak in het eerste elftal van de club staat dan ook al jaren in de sterren geschreven. “Het is altijd mijn droom geweest om het eerste te halen, ik ben sinds mijn vijfde lid. Het is mijn ambitie om het hoogst haalbare te bereiken.” Op de korte termijn is een basisplaats bemachtigen zijn doel. “Ik ben voor nu blij met iedere speelminuut die ik krijg, maar het grote doel is natuurlijk vaste waarde worden. De jongens die op mijn plek spelen, zijn in mijn ogen echter de besten van het elftal. Het staat dit seizoen heel goed, dus ik moet geduldig wachten op mijn kans.”

Zijn dromen en ambities kan hij delen met zijn anderhalf jaar oudere broer Sven, die eveneens in het beloftenelftal speelt. “Dat is natuurlijk heel leuk. Voetballend is het ideaal, we begrijpen elkaar zonder iets tegen elkaar te zeggen. Dat gaat altijd toch net wat makkelijker dan met andere jongens. Ook voor onze ouders is het natuurlijk top, zij kunnen altijd bij ons komen kijken. Mijn grote droom is om samen met mijn broer in het eerste elftal te spelen. Daar gaan we heel hard aan werken.”

Klik hier voor meer informatie over Groote Lindt
Klik hier voor meer artikelen over Groote Lindt