VV Drechtstreek JO8-1 heeft ‘toetje’ al binnen

0
695
VV Drechtstreek JO8-1

PAPENDRECHT – In de ‘schaduw’ van het eerste team, dat dit seizoen in de derde klasse weer kleur op de wangen krijgt, wordt hard gewerkt aan de toekomst van Drechtstreek. En die toekomst ziet er zonnig uit, als de huidige prestaties van de JO8-1 maatgevend zijn voor de komende jaren.

Het enthousiaste jeugdteam, onder leiding van de trainers Vincent Martinetti, Erik van der Klooster en Aron Deelen, heeft zich namelijk al verzekerd van een mooi toetje aan het einde van het huidige seizoen 2022-2023: deelname aan het NK in Leeuwarden. Drechtstreek JO8-1 kroonde zichzelf namelijk al tot districtskampioen en verkreeg daarmee toegang tot de nationale titelstrijd aan het einde van de rit.

Een mooi ‘toetje’ voor het team, dat tijdens de strijd om het districtskampioenschap in Roosendaal voortging op de ongeslagen weg die het tot dan toe in de competitie had bewandeld. De poulefase werd, met driemaal winst en de blozende doelcijfers 21 voor en 1 tegen glansrijk doorstaan, waarna een spannende halve eindstrijd volgde tegen De Betrokken Spartaan dat met 4-3 geklopt werd. In de eindstrijd stond het Waalwijkse WSC tegenover de Papendrechtse spelers. Van finalestress bleek totaal geen sprake. Integendeel, via een 6-2 overwinning ging de districtstitel overtuigend naar deze jeugdlichting van Drechtstreek en was plaatsing voor het Nederlands kampioenschap een feit. En dat de roes van dit succes niet lang heeft geduurd, blijkt wel uit het feit dat Drechtstreek JO8-1 ook tot eind februari van dit kalenderjaar nog steeds ongeslagen is.

Klik op VV Drechtstreek voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Drechtstreek voor meer informatie over de club.