De kassa rinkelt tijdens Week van het geld

0
282
nac

Breda, 31 maart 2023 – Afgelopen week stond de Week van het geld 2023, met als thema “Bedwing the Bling”, centraal in het Rat Verlegh Stadion. Dit project heeft als doel kinderen bewust te maken van het belang van omgaan met geld en alsmede financiële vaardigheden bij te brengen. Afgelopen dagen werd in combinatie met de Parel van het Zuiden daarom een financiële speurtocht georganiseerd. Voor verschillende basisscholen van Breda.

Maandagochtend was de nationale opening van het Week van het geld met Koningin Maxima in Utrecht. In het Rat Verlegh Stadion werd de opening gehouden in de Cordial. De leerlingen kregen van wethouder Marike de Nobel en NAC Maatschappelijk uitleg over wat deze week stond te gebeuren. Daarnaast heette NAC-spelers Roy Kortsmit en Aimé Omgba de leerlingen via een videoboodschap welkom in het stadion. Ze vroegen de leerlingen onder andere of zij al spaarden en of zij zakgeld kregen en besteden. Tot slot wensten de spelers de leerlingen veel succes met de speurtocht.

De weg naar het geld
Deze week werd door verschillende basisscholen een financiële speurtocht gelopen door het stadion met medewerkers van NAC Breda. Bij verschillende plaatsen in het stadion konden de leerlingen fictief geld verdienen middels vragen en opdrachten. Het geld dat ze verdienden bestond uit biljetten van vijf en tien euro. Uiteindelijk konden leerlingen het geld uitgeven aan een ‘goodies’, zoals een telefoonhoesje, frisbee, drinkbeker en nog veel meer.

Leerling Adam van Het Noorderlicht vond het leuk en nuttig: “Bedankt voor de leuke
ervaring, ik heb geleerd hoe ik keuzes kan maken, om zo beter met geld om te kunnen gaan. Ik heb met het verdiende geld een telefoonhoesje gekocht voor mijn zusje”. Daarnaast kwam ook Pieter, een bekende deelnemer van de NAC Street League, langs met zijn school Ons SBO. Pieter is de vaste persman van Ons SBO tijdens de wedstrijden in de NAC Street League competitie. “Ik heb plezier in het schrijven van de stukken. Ik wil het plezier die de leerlingen op het veld hebben terugbrengen op het papier. Vandaag was echt super leuk en zeker omdat ik even in de persruimte mocht zijn.’’ Aldus Pieter.

Feestelijk einde
Vrijdag startten de laatste scholen de speurtocht door het stadion. In totaal waren er
ongeveer 100 leerlingen van drie scholen aanwezig. Als afsluiting sprak Niels de Beer,
voorzitter bestuur van NAC maatschappelijk deze morgen de leerlingen toe.

Hij vond het belangrijk om dit soort projecten uit te voeren. Om leerlingen bewust te maken van wat geld is en hoe ze ermee om kunnen gaan. Vervolgens kwamen rapper Yes-R en burgemeester Paul Depla naar voren. Zij gingen samen het gesprek aan met de aanwezige kinderen en beantwoordde vragen waaronder: “Van welke aankoop hebben jullie het meeste spijt van?”, “Geven jullie makkelijk geld uit?” en “Sparen jullie ook?”. Met als kers op de taart werd het evenement afgesloten met een spetterend optreden van rapper Yes-R. Met dank aan de Gemeente Breda, IMW Breda, NAC Maatschappelijk, Sleigh Nederland. En alle vrijwilligers is de week succesvol gelopen. We zullen vol enthousiasme uitkijken naar de volgende editie!

Klik op NAC Breda voor de laatste artikelen over de club.
Klik op NAC Breda voor meer informatie over de club.