VV Baardwijk pakt groots uit met viering van 100-jarig jubileum

Op 19 maart 2019 bestaat VV Baardwijk precies 100 jaar. De volksclub uit Waalwijk staat van 21 tot en met 24 maart uitgebreid stil bij deze bijzondere mijlpaal en is bezig met de organisatie van een feestelijk programma voor jong en oud.

Iedereen die deze maanden arriveert bij VV Baardwijk, kan niet om de enorme banner heen waarop de feestweek fraai wordt aangekondigd. Een goed idee van de jubileumcommissie, die op het fraaie, zwart-gele doek op deze manier een voorproefje prijsgeeft van het programma. Van donderdag 21 tot en met zondag 24 maart is het feest op sportpark Olympia en dat zal iedereen weten ook. “We zijn al erg lang bezig met de organisatie en je weet hoe het gaat met dat soort dingen”, aldus Jasper Werten. “Je begint met wat ideeën en zet wat lijntjes uit, maar het feest is dan nog ver weg. Maar nu het feest ook daadwerkelijk steeds dichterbij komt, begint het bij iedereen ook steeds meer te leven”, aldus het lid van de jubileumcommissie.

De feestperiode wordt op de donderdag afgetrapt met een receptie en jubilarisavond. Die avond is een rustig begin van een hoop vertier dat zal volgen. Want op vrijdagavond is er een reünie voor iedereen die Baardwijk een warm hart toedraagt, gevolgd door een zogeheten ‘borrukse’ avond, een synoniem voor een spetterend feest.

Op zaterdagavond gaat men in een enorme partytent vrolijk door met feesten als vele zangers optreden tijdens de Hollandse avond, maar niet voordat overdag jeugdleden hebben genoten van een spelletjesmiddag. Op de zondag speelt Baardwijk 1 een wedstrijd tegen een nog mysterieus sterrenteam en dat geldt wellicht ook voor dames 1. Hierna wordt de jubileumperiode afgesloten met een avondvullend programma in grote tent, waar plek is voor maar liefst 1000 mensen.

Of die tent het hele weekend vol staat, durft Werten niet te zeggen. Maar hij weet wél zeker dat het een hele mooie periode gaat worden. “We hebben het draaiboek van ons 90-jarig bestaan erbij gepakt met onze commissie. De goede dingen nemen we nu meer in de organisatie en van de wat mindere details hebben we geleerd, waardoor we nu een spetterende jubileumfeest organiseren”, legt de clubman uit. “Al onze teams spelen in die periode geen competitievoetbal, zodat hopelijk iedereen aanwezig is op de club om te feesten.”

Werten weet zeker dat het druk gaat worden tijdens de feesten. Als iemand het kan weten, is hij het wel. De 33-jarig Waalwijker loopt al ongeveer zijn hele leven rond bij de club en Baardwijk vormt een rode draad in zijn leven. Hij speelde jarenlang in het eerste team, voorzitter Dennie Vos is een van zijn beste vrienden, hij werkt al acht jaar voor de hoofdsponsor en als klap op de vuurpijl leerde Werten zijn huidige vriendin kennen bij Baardwijk.

“De club is zeer belangrijk voor me en dat is voor velen zo. Onze vereniging is warm en hecht, daarom bestaan we al bijna 100 jaar. Daar mogen we zeer trots op zijn en die bijzondere mijlpaal gaan we goed vieren met z’n allen.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.