Districtsbeker: SV Walcheren – VV Serooskerke

0
150

In het amateurvoetbal worden deze week de strijd om de districtsbekers hervat. Amateurploegen uit de Hoofdklasse en lager kunnen zich via de districtsbeker plaatsen voor de ‘grote’ TOTO KNVB beker van komende seizoen. Een voorbeschouwing op de wedstrijd SV Walcheren – VV Serooskerke die op zaterdag gepland staat.

Walcheren
Walcheren is nog ongeslagen in de competitie en won dus ook afgelopen weekend. De ploeg is bezig aan een goed seizoen, en het lijkt dat het een strijd wordt tussen Walcheren en ’s Heer Arendskerke voor het kampioenschap. Afgelopen weekend werd het 0-3 tegen VCK. De verdiende zege voor de koploper kreeg pas in de tweede helft gestalte, want voor rust waren erover en weer nauwelijks kansen. In de 50e minuut was het Gino Zupelli die de score openbrak, al zeg de doelman er niet helemaal goed uit. Zupelli maakte ook de tweede goal, nadat die zich knap wegdraaide en goed hij de keep kansloos liet. VCK ging aanvallender voetballen, en dat resulteerde in een goede counter voor Walcheren in de 80e minuut, 3-0. Daryl Hollander maakte aan alle onzekerheid een eind.

Serooskerke
Afgelopen zaterdag speelde Serooskerke de spannende pot om de eerste pek in de competitie tegen Terneuzense Boys.  Het eerste moment in de wedstrijd was voor Serooskerke, nadat de keeper de bal losliet na een corner, maar Roy de Visser kon niet profiteren.  Aan de andere kant viel wel de 1-0 na negen minuten. Een rebound uit een vrije trap wordt binnengeschoten. Het tempo lag hoog, maar het niveau was minder. Beide ploegen kregen wel kansen, en na een half uur spelen werd het 2-0 door een penalty. Het werd nog erger voor Serooskerke, na een fout in de verdediging werd het 3-0 voor rust. In de tweede helft was er een wat agressiever Serooskerke, maar dat resulteerde niet in grote kansen. Terneuzen speelde het rustig uit en er werd ook niet meer gescoord in de tweede helft.

De wedstrijd SV Walcheren – VV Serooskerke begint zaterdag 10 november om 14.30 op sportcomplex Bonedijke.