Districtsbeker: SC Gastel – VV Hoeven

0
100

In het amateurvoetbal worden deze week de strijd om de districtsbekers hervat. Amateurploegen uit de Hoofdklasse en lager kunnen zich via de districtsbeker plaatsen voor de ‘grote’ TOTO KNVB beker van komende seizoen. Een voorbeschouwing op de wedstrijd SC Gastel – VV Hoeven, die op zondag gepland staat.

SC Gastel
Gastel heeft een mooi weekend achter de rug. De wedstrijd tegen VVR was een belangrijke, want het was aanhaken of afhaken bij de top van de competitie. De promovendus VVR doet het goed in de derde klasse, en het was dan ook een gelijkgaande wedstrijd. Gastel stond verdedigend goed opgesteld en controleerde de wedstrijd, terwijl VVR snel omschakelde en counterde.  Na een kwartier spelen was het raak voor de thuisploeg. Een schot werd vanaf de achterlijn binnengeschoten. Nog geen twee minuten later lag de bal er aan de andere kant in. De bal werd teruggelegd in de zestienmeter en werd beheerst binnengeschoten, 1-1. Het restant van de eerste helft was VVR de betere ploeg, de thuisploeg was het even kwijt na de goal.

In de tweede helft kwam Gastel goed uit de kleedkamer. Er was meer strijd en duels werden gewonnen. In de 70e minuut probeerde van den Eijnden het maar eens van afstand. De bal was lang onderweg maar vloog optijd naar beneden, 2-1. Na de goal zette VVR alles op alles, maar werd er niet gescoord. Een bal op de paal en een rode kaart was het resultaat van de druk van VVR. Gastel haakt aan, VVR haakt af.

VV Hoeven
Hoeven won afgelopen weekend van Beek Vooruit met 1-2. Beek Vooruit maakten de kansen niet af, en Hoeven wel, dat was het verschil afgelopen zondag. Het was een belangrijke wedstrijd in de strijd om degradatie, en door de winst schoof Hoeven een plekje op en draagt Beek Vooruit de rode lantaarn. Hoeven kwam dus goed weg, ook omdat de keeper van Hoeven in vorm was, en Beek Vooruit niet de overtalsituaties uitspeelden. Dan wordt het heel moeilijk voor de ploeg uit Prinsenbeek. Hoeven is blij met de drie punter, die erg belangrijk was. Als de ploeg deze wedstrijd had verloren stond het eenzaam onderaan de competitie.