Vrouwenelftal Seolto is terug van weggeweest: ‘Je ziet de speelsters elke week groeien’

0
110

Seolto had vorig jaar de ambitie om weer een volwaardig vrouwenteam in te schrijven voor de competitie. Het plan van de Zevenbergse club slaagde met vlag en wimpel, want trainer Menno Lobensteijn heeft dit seizoen maar liefst 21 fanatieke én gezellige speelsters tot zijn beschikking.

HappyPoint_desinfectie

Het vrouwenteam van Seolto bestond aan het begin van het vorige seizoen nog maar uit zes speelsters, dat na wat broodnodige versterking kon deelnemen aan een 7 tegen 7 competitie op een half veld. Daarnaast was er nog het Vrouwen 30+ team, dat regelmatig toernooitjes speelde en verder alleen trainde. Dat kan beter, vond damescoördinator Jacinta Ooijen, die als leidster van Vrouwen 1 met haar speelsters een succesvolle ledenwervingscampagne startte. “Via vriendinnen van voetbalsters en door oproepen op social media regende het ineens aanmeldingen”, aldus de trotse moeder van Sam, die in het team speelt. “Menno Lobensteijn heeft nu maar liefst 21 voetbalsters tot zijn beschikking. Na twee seizoenen zijn we terug in de 11 tegen 11 competitie.”

Buitenspel
De nieuwe trainer van het herboren damesteam van Seolto is enorm blij met dit aantal. Hij heeft een selectie waarin de onderlinge verschillen vrij groot zijn. “Sommigen spelen al jaren samen, anderen komen terug uit hun voetbalpensioen en we hebben ook speelsters die voor het eerst voetballen. Die moesten we bijvoorbeeld in de voorbereiding uitleggen wat buitenspel is bijvoorbeeld.” Dat maakt zijn rol als trainer extra uitdagend. “Soms trainen we in groepjes, zodat de nieuwelingen specifieke oefeningen kunnen doen die voor anderen een eitje zijn, maar ze moeten natuurlijk ook als elftal groeien. Dat kost tijd en ik ben daarom blij dat we zijn ingedeeld in de vijfde klasse. Op dit bescheiden niveau kunnen we hopelijk veel leuke wedstrijden spelen. Ik geniet van het enthousiasme en het plezier van de dames. Ik zie ze bovendien voetballend gezien elke week groeien, dat doet me goed. Dit is een ontzettend gaaf team.”

Champions League
Het niveau gaat dus steeds meer omhoog bij Seolto Vrouwen 1. Ook zeker zo belangrijk: de sfeer binnen het elftal is al van Champions League-niveau. “Menno richt zich op voetbalzaken, ik ben meer van de gezelligheid”, zegt leidster Ooijen. “We hebben echt een geweldige spelersgroep, die barst van de humor. Onze Facebookpagina heeft niet voor niets meer dan driehonderd likes. Die staat vol met leuke verhaaltjes en foto’s over onze belevenissen. We hebben het ook allemaal ontzettend naar onze zin bij Seolto. Het is een gezellige, hechte vereniging waar iedereen zich onmiddellijk thuis voelt.”

Klik hier voor meer informatie over Seolto
Klik hier voor meer artikelen over Seolto