In gesprek met Erik de Groene van Hoedekenskerke/Kwadendamme

0
213

HOEDEKENSKERKE/ KWADENDAMME – Een min of meer gekscherende vraag tijdens gezellige de Nieuwjaarsreceptie kreeg voor Erik de Groene, oud-spits van onder meer Luctor’88 en v.v. Kwadendamme, daarna een serieus karakter. Voor hij het wist was hij vastgelegd als assistent van de nieuwe hoofdtrainer Serge Beulens. Ooit samen spelend en vanaf dit seizoen samen eindverantwoordelijk voor het eerste elftal van fusievereniging Hoedekenskerke/Kwadendamme.


“Dat was inderdaad in eerste instantie niet direct mijn intentie, maar je weet hoe het gaat he. Er wordt gekscherend zoiets geopperd, je gaat er daarna nog eens over nadenken in alle rust en toen volgden enkele serieuze gesprekken. Uiteindelijk hebben zowel Serge als ik besloten om het te gaan doen. In het verleden had Serge me ook gevraagd zijn assistent te worden bij Luctor. Dat heb ik toen niet gedaan, maar nu leuk het me wel een leuke uitdaging. En tot nu toe bevalt het goed. Bovendien train ik ook nog de JO9 waar mijn eigen zoontje in speelt. Dus ik ben vaak genoeg hier op het voetbalveld te vinden.”

De Groene, vroeger een ware doelpuntenmachine, woont al jaren in Kwadendamme en ging er destijds ook in het derde elftal spelen. Maar spelersgebrek bracht hem toen al snel weer terug in het eerste team van de toen nog zondagclub. “We speelde voorheen al samen bij Luctor’88 en in Kwadendamme dus opnieuw. Tijdens die periode hebben we samengespeeld in het eerst en zijn we later samen afgezakt naar een lager elftal. Sinds we destijds al bij Luctor speelden hebben we daarna altijd contact gehouden. En nu staan we dus samen als trainers op het veld en proberen er ons voetbalidee op de spelersgroep over te brengen. Die verschilt soms en dat is het mooie aan deze sport. Maar dan ga je daarover in gesprek en uiteindelijk kom je altijd weer tot een gezamenlijk plan.”

Tot nu toe is Hoedekenskerke/Kwadendamme de eerste duels in de zaterdag 4e Klasse prima gestart met zes punten uit drie duels. Alleen het openingsduel tegen titelkandidaat VC Vlissingen ging verloren. Het doel van de club is om zo lang mogelijk bovenin mee te blijven doen. “In het eerste jaar dat ze samenwerkten, eindigden ze als tweede en misten daarna via nacompetitie de promotie, terwijl vorig seizoen dus werd afgebroken door corona. Nu ligt het ook weer stil en is het maar de vraag op welke manier je het seizoen gaat uitspelen. Het is voor ons ook lastig plannen maken, al hebben we voor de zekerheid wel al in januari enkele oefenwedstrijden vastgelegd. Je wilt toch een beetje ritme opdoen en afbellen omdat de start wordt uitgesteld kan je altijd, maar we zijn nu in elk geval voorbereid.”

Wat ook was voorbereid, dat was om de fusie tussen beide clubs definitief door te zetten en volledig te versmelten tot één vereniging met een nieuwe naam en nieuwe clubkleuren. “Maar vanwege de corona is dat nu even vooruit geschoven. Het was de bedoeling dat dit al was beklonken, maar vooralsnog blijft het even zoals het nu is. Ik denk dat dit nu in het nieuwe seizoen zijn beslag zal krijgen alsnog. Voorlopig eerst maar eens zien wat dit seizoen verder brengt. Vanaf begin december hebben we besloten om ook alvast weer met viertallen weer op te starten en toe te gaan werken naar de eventuele herstart van de competitie. Het is op deze manier wel een heel bijzonder eerste seizoen samen met Serge tot nu toe. Maar ondanks alles blijft het spelletje nog altijd het leukste om mee bezig te zijn. Trainer bij de JO9 en daarnaast assistent bij het eerste, ik vind het prima zo.”

Klik hier voor meer informatie over Hoedekenskerke/Kwadendamme
Klik hier voor meer artikelen over Hoedekenskerke/Kwadendamme