In gesprek met Joost Klerks van VV Haarsteeg

0
226

Voetbalvereniging Haarsteeg heeft een gedeeld voorzitterschap: Martijn van Esch en Joost Klerks (42) vatten sinds 2,5 jaar samen de koe bij de horens. Zij zijn trots op hoe hun club omgaat met de coronacrisis en hopen dat de competitie snel hervat wordt, zodat ook de Willy Naessens Derby Cup weer gespeeld kan worden.

HappyPoint_desinfectie

Joost Klerks en Martijn van Esch vormen samen het gezicht van het verjongde bestuur van VV Haarsteeg, dat zo’n 2,5 jaar geleden werd vernieuwd. In het jubileumjaar, de club bestond toen 75 jaar, werd een transitie in gang gezet om een nieuw bestuur te werven. Dat is gelukt.

De voorzitters kregen dit jaar te maken met een nieuwe uitdaging: het coronavirus. “We hebben een coronacommissie opgesteld en die is gaan kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Op die manier zijn wij snel in staat geweest een programma voor de jeugd aan te bieden. We hebben een grote vereniging, konden op zaterdag veel onderlinge toernooitjes spelen en gaven daar steeds een creatieve draai aan. We organiseerden ook andere activiteiten om de kinderen bezig te houden, die natuurlijk wel altijd sportgerelateerd waren.”

Vanuit de vereniging merkte Klerks veel medewerking. “Ouders hielden zich netjes aan de regels, vrijwilligers dachten mee en sponsoren stelden bijvoorbeeld hun sportscholen open voor onze senioren. Er samen bovenop komen, samen sterk: dat is VV Haarsteeg, zo bleek ook in deze crisis weer.” Het is natuurlijk wel lastig, zo’n jaar waarin de kantine lang dicht was. “Dat heeft een enorme impact om je vereniging, de kantine is het bruisend hart. Je wordt op deze manier echt puur een sportpark dat faciliteiten biedt om te voetballen.” Financieel was het een zwaar jaar voor Haarsteeg. Maar mede dankzij zijn trouwe leden, de ondersteuning vanuit de overheid en de bereidwilligheid van sponsoren om hun steentje bij te blijven dragen, kijkt de club met vertrouwen uit naar de toekomst.

De selectieteams zijn in kleine groepjes weer aan het trainen. Haarsteeg wil klaarstaan als de competitie weer begint. “We zijn dit seizoen nog ongeslagen in de Willy Naessens Derby Cup, hebben de enige derby van dit seizoen tegen RKDVC gewonnen. We missen de competitie, maar zeker ook die derby’s. Het is een heel mooie uiting van een van de sponsoren, die op deze manier de voetbalverenigingen in de gemeente extra bindt. Die derby’s leven echt, daar komt enorm veel publiek op af normaal gesproken en dat geeft een gezonde en sportieve rivaliteit. Met na afloop een biertje in de kantine.”

Klik hier voor meer informatie over vv Haarsteeg
Klik hier voor meer artikelen over vv Haarsteeg