In gesprek met Eduard Figee van Nieuwkuijk

Nieuwkuijk-voorzitter Eduard Figee weet alles wat wij voetballers en supporters momenteel voelen als geen ander te beschrijven. De preses raakt de juiste snaar met zijn verhaal over gemis én hoop.

HappyPoint_desinfectie

“Lieve vrienden van Nieuwkuijk, wat is het stil zonder jullie. En wat missen we het voetbal, maar dan ook écht alles. We missen jullie zuipfietsen, het slap gelul in de kleedkamer en aan de bar.” Het zijn de eerste twee zinnen van een filmpje dat Nieuwkuijk maakte, gericht aan hun leden. De club wist daar de juiste snaar te raken en voorzitter Eduard Figee kan dat al helemaal als geen ander. “Wij missen meer dan voetbal. Wij missen ook de sfeer, de supporters en de gein rondom het voetbal. De binding met de club en de voetbalsport blijft belangrijk. Daarvoor moet je wel het gras kunnen ruiken. Hoewel we met het houden van een pubquiz en het bezoek van de Sint wel iets kunnen doen, is het verreweg niet wat we als club willen. Onze visie is ‘Nieuwkuijk verenigt mensen’, maar daarin worden we nu wel behoorlijk op de proef gesteld.” Toch houdt de preses de moed erin. “Ook wij gaan dit seizoen doen wat wél kan, binnen de regels. Ik hoop daarbij op enige verruiming vanaf medio januari.”

De voorzitter hoopt ook dat de Willy Naessens Derby Cup een vervolg krijgt. De allereerste wedstrijd zou tegen RKDVC zijn, maar die moest Nieuwkuijk afblazen vanwege een half elftal dat in quarantaine zat. “Een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing die we op zaterdagmiddag moesten nemen. Het was die zondag ook nog eens schitterend weer en iedereen had er zin in. Maar dan moet het verstand toch winnen van de emotie.” De week daarna kon het bezoek aan Vlijmense Boys wél doorgaan, met een 3-4-overwinning als resultaat. “Een prachtige wedstrijd, zelfs voor de neutrale toeschouwer en de Boys hadden het goed geregeld rond het veld. Maar het is toch de emotie die bij het voetbal hoort en de drang van mensen naar gezelligheid die het in de praktijk moeilijk maken de coronaregels in acht te nemen. Ik zie dat ook bij ons op het sportpark. Voetbal is emotie.”

Niks liever dan snel weer een potje voetballen. “Eerste zorg is dat we gezond blijven of worden en we het gewone leven weer op kunnen pakken. Voetbal hoort daar voor velen bij, maar komt nou niet per se op de eerste plaats. Maar het blijft wel het leukste spelletje dat er is”, was getekend, Eduard Figee. En zoals het filmpje besluit: “Nieuwkuijk is niet alleen mijn club. Het is ónze club.”

Wil je meer artikelen over de club Nieuwkuijk? Klik hier.
Wil je meer informatie over de club Nieuwkuijk? Klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.