Vrijwilliger Ruud Martens steekt zijn handen al jaren uit de mouwen voor TSC

0
235
ruud-martens-tsc

De werkploeg van TSC verricht iedere week weer volop werk achter de schermen, zodat de leden in het weekend weer van een schoon terrein gebruik kunnen maken. Vrijwilliger Ruud Martens (67) steekt zijn handen al jaren uit de mouwen voor zijn geliefde club. “De werkploeg zit in mijn hart.”

“Een unieke groep mensen”, zo omschrijft Martens de werkploeg van TSC. “We zijn met zijn elven, het is een gezellige groep mensen op leeftijd. De meesten zijn de grens van 70 jaar gepasseerd, maar werken zich nog iedere week belangeloos in het zweet. Vergeleken met hen ben ik nog een snotneus, haha. Het is heel fijn dat we ons nuttig kunnen maken voor de club. Ik denk dat andere verenigingen jaloers zijn op zo’n grote groep vrijwilligers.”

Martens en zijn collega’s komen iedere maandag naar de club om alles schoon te maken na het weekend. Martens zelf is op woensdagen ook steevast aanwezig om de bestellingen voor de horeca te doen. Op vrijdagen wordt alles weer gereed gemaakt voor het weekend. “Dan verzamelen we om 7 uur en beginnen we om 8 uur aan onze werkzaamheden op het complex, zodat de zaterdagen en zondagen weer goed kunnen draaien. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij doen het. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die weten wat wij achter de schermen allemaal doen.”

Martens begon er zo’n zeven jaar geleden mee. “Mijn zoon voetbalde hier en ik ben altijd al dol geweest op vrijwilligerswerk”, vertelt hij. Enkele jaren terug verkocht Martens zijn bedrijf vanwege gezondheidsredenen. Martens ging naar de dokter vanwege druk op de borst en werd al snel doorverwezen naar de hartspecialisten in Breda. Al snel bleek Martens een lichte hartaanval te hebben gehad. “Dat was natuurlijk even schrikken. Het ziekenhuis zei dat ik twee dingen kon doen: terug naar de zaak of gas terugnemen. Dat eerste leek onverstandig. Daarom heb ik mijn bedrijf verkocht.”

Bij de werkploeg vond hij al snel een nieuwe passie. “Ik heb vanaf mijn zeventiende gewerkt, zat iedere dag van 6 uur in de ochtend tot 7 uur in de avond op kantoor. Maar in een zwart gat ben ik na mijn pensioen niet gevallen. Het is juist prettig dat ik nu niets meer moet en alleen maar dingen kan doen die ik leuk vind”, zegt Martens, die in zijn vrije tijd ook zwerfafval opruimt in de regio.

Maar Martens heeft meerdere hobby’s gevonden. Zoals zijn vrijwilligerswerk voor TSC bijvoorbeeld. “Enkele jaren terug werd ik benaderd of ik hand- en spandiensten wilde doen voor de club. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. TSC is mijn cluppie, daar doe ik echt alles voor. Met de vrijwilligers onderling is het geweldig, het is af en toe lachen gieren brullen. Als ze me niet hadden benaderd, had ik mezelf waarschijnlijk aangeboden. Dat gevoel is echt heel goed, dit blijf ik denk ik nog wel wat jaren doen. De club kan ook niet zonder ons, haha. De werkploeg zit in mijn hart.”

Klik op TSC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op TSC voor meer informatie over de club.