Kethel Spaland-jeugd beleeft glorieuze bekercampagne

0
145
Kethel Spaland jeugd onder 18

Kethel Spaland jeugd onder achttien mag nog altijd hopen op de dubbel: het kampioenschap in de hoofdklasse en het winnen van de Abel Cup. “Dit is een goede groep spelers”, meent trainer Danny Fellinger.

De kleedkamer van Kethel Spaland barstte onlangs uit zijn voegen. Dolenthousiaste spelers beklommen de banken en elkaar om zo uiting te geven aan hun vreugde na de verrassende bekerwinst op Excelsior Maassluis. Hoewel de Maassluizer jeugd in de competitie een paar klassen hoger speelt, wist de talenten van de Schiedamse club ten koste van de Tricolores de finale te bereiken.

Nadat het na de reguliere speeltijd 2-2 stond nam Kethel Spaland de strafschoppen beter dan de opponent. “We hadden het eigenlijk al in de wedstrijd moeten beslissen”, vond trainer Danny Fellinger. “We hebben de kansen er voor gehad, want we stonden twee keer voor de keeper.”

Fellinger geniet van het succes van zijn jongens. “We zijn in de beker een soort reuzendoder, want in de kwartfinale schakelden we Sportclub Feyenoord uit.” Hij weet echter ook dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Op zaterdag 18 mei spelen Fellinger en zijn mannen de finale bij Smitshoek en dat is volgens de trainer een wedstrijd die ‘gewoon weer op 0-0 begint’.

Voor Fellinger is het het debuutseizoen als trainer. De 37-jarige Schiedammer, die werkzaam is als tegelzetter, kan bogen op een lange voetbalcarrière die hem bracht bij onder andere Sparta, Deltasport, HBSS en Kethel Spaland. “Ik was een omgeturnde linksback. Een no-nonsense speler, die altijd hard werkte en dat ook van zijn medespelers verlangde.”

Die no-nonsenses mentaliteit is ook terug te zien in zijn aanpak bij de onder achttien van Kethel Spaland. “Ik hou van discipline. Als je niet traint, sta je ernaast, als je te laat bent voor een training en daar geen goede reden voor heb, ga je maar weer terug naar de kleedkamer. Dit is natuurlijk wel een leeftijd dat je regels moet stellen. Ze hebben tegenwoordig allemaal hun woordje bij zich.”

Het jongste broertje van Fellinger, Jan (17), maakt ook deel uit van het team. “We schelen twintig jaar, maar ik zie in hem veel van mezelf terug. Hij is net als ik ook linksback.” Stellig: “Maar ook voor Jan gelden de regels. Ook hij heeft geen privileges.”

De kracht van het elftal is volgens Fellinger vooral de aanval. “Onze spits, buitenspeler, nummer tien en centrale middenvelder, dat is het hart van ons team. We scoren niet voor niets altijd makkelijk. Achterin hebben we door blessures en schorsingen behoorlijk moeten schuiven dit seizoen, maar dat staat ook redelijk.”

Het kampioenschap van de hoofdklasse ,lijkt een kwestie van tijd, al wil Fellinger pas de huid verkopen als de beer geschoten is. “We hebben onlangs tegen PPSC gespeeld. Dat werd een moeizame 3-2. We zijn er nog niet.”

Klik op vv Kethel Spaland voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Kethel Spaland voor meer informatie over de club.