‘Vrederust is voor mij de ideale club gebleken’

0
136

Met een totaal van veertien nieuwe overschrijvingen onderging vierdeklasser v.v. Vrederust uit Halsteren een ware metamorfose. Tel daarbij een nieuwe trainer en assistent-trainer op en het is logisch dat alles moest worden opgebouwd en gezaaid. Maar stilaan is men toch al aan het oogsten.

Zeker weten”, zegt aanvoerder Arjan van de Watering. Ook hij kwam begin dit seizoen nieuw over naar Vrederust en geniet wekelijks van het trainen en spelen in de bosrijke omgeving. “Door Jorn van Daele, een vriend van mij die een seizoen eerder de overstap had gemaakt van Halsteren naar Vrederust, heb ik ook de stap gezet. We hadden het er vaak over met anderen en we besloten met elkaar de stap te maken. We wilden als ´vriendenteam´ Vrederust ondersteunen om tot een voetballend team te komen. En nu zie je wekelijks dat dit steeds meer en meer begint te lukken.” Twee jaar geleden speelde Van de Watering voor het laatst een wedstrijd namens RKSV Halsteren gespeeld. “Daar heb ik de jeugdselecties heb doorlopen gedurende de jaren. Door meerdere blessures in korte tijd, waaronder gescheurde enkelbanden en een gebroken kaak, heb ik ervoor gekozen het dit jaar weer op te pakken. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad”, zegt de 20-jarige centrale verdediger.

Besef
Waar het in het begin van dit seizoen allemaal nog moeizaam verliep en de resultaten soms tegenvielen, daar kwam er halfweg ineens een ommekeer. “Als je ziet waar we vandaan komen, is dat prachtig om te zien. Voorafgaand het seizoen had niemand rekening met ons gehouden en dat was in de winterstop nog steeds het geval. Alleen de mensen bij de club bleven vertrouwen houden, maar dat het zo snel zou gaan had niemand verwacht. Na de belangrijke overwinning op Dwo´15 denk ik dat het besef is gekomen, dat we van iedereen kunnen winnen. Voetballen konden wel al, maar de resultaten bleven uit. We kunnen naar alle waarschijnlijkheid wel concluderen dat de doelstelling op het gebied van voetballen is behaald, maar dat het allemaal nog veel mooier kan worden.

Slotakkoord
Want dankzij de reeks sterke resultaten deed Vrederust nog mee voor een periode. En dus eventuele promotie naar de derde klasse. Op de laatste speeldag bleek een gelijkspel tegen SC Stavenisse voldoende om een ticket in de nacompetitie te grijpen. Een prestatie waar de trotse aanvoerder naar vooruitkijkt met de nodige hoop. “Die prestatie met deze club is al fantastisch. Het geloof en het vertrouwen was er, maar we wisten dat de laatste wedstrijden cruciaal zouden zijn. Dan pas worden de prijzen verdeeld en dat hebben we met zijn allen gerealiseerd. Een mooie en voor deze club historische prestatie. Nu gaan we onze huid zo duur mogelijk verkopen en we gaan zien waar het zal eindigen. Ons seizoen is al geslaagd en met dit toetje krijgt het nog een mooie verlenging.”