Nieuw bestuur wil vooral voor stabiliteit zorgen bij Sluiskil

0
138

Wie Sluiskil zegt in het Zeeuws-Vlaamse voetbal, die weet één ding: daar gebeurt altijd wel wat. De laatste jaren stonden niet altijd garant voor rust in de tent, maar daarin wil het nieuwe bestuur nu verandering gaan brengen. “We willen voor stabiliteit zorgen binnen de club, dát is onze belangrijkste doelstelling.”

Het zijn de woorden van Erwin de Bruin, sinds begin dit seizoen de nieuwe voorzitter van het zevenkoppige bestuur. “Oud-voorzitter Bram van Houcke had me gevraagd of ik de enige nog vacante positie, die van voorzitter, binnen het nieuwe Sluiskil-bestuur zou willen vervullen. Ik heb er eventjes over nagedacht, maar ik zag de uitdaging wel zitten. Ik kwam zelf wel regelmatig kijken bij de club, mijn kinderen voetballen ook in de jeugd, dus de club bleef wel trekken. Ik woon ook op het dorp dus alles bij elkaar vond ik het nu een mooi moment voor deze klus.”

De Bruin voetbalde zelf ook in het blauwwit, in het eerste en tweede elftal. Deed ook wat in de begeleiding rondom teams en gaat ook nu nog wekelijks met zijn kinderen mee naar wedstrijden. “De middelste speelt bij de mini’s en de oudste bij de JO10. Dus ik was sowieso wel op het veld te vinden. En dat ik nu in deze rol ook mijn steentje kan bijdragen aan de nieuwe koers van de club, dat vind ik alleen maar mooi. Ik had al eerder de vraag gehad, maar toen vond ik het niet het geschikte moment, of zag ik er geen heil in. Het was de laatste jaren ook niet bepaald rustig binnen de vereniging en dat zag en hoor- de je in alles terug.”

Sportief gezien kent de zondag-vijfdeklasser allerminst succesvolle jaren en bivakkeert het momenteel in de rechterrij van de ranglijst. Daarin moet verandering komen volgens de preses, maar wel geleidelijk. “Er zijn in het verleden al vaker grote sprongen gemaakt, met alle gevolgen van dien. Nu zitten we in een mindere fase en moeten we met elkaar zien te werken om de positiviteit rondom en binnen de club terug te brengen. Je merkt al stilaan dat er nu een kentering komt. Meer mensen zijn bereid om de schouders eronder te zetten. Zowel bij de jeugd als bij de senioren. Dat is een mooi gegeven. Want voor het dorp is de vereniging erg belangrijk en heeft het een grote sociale functie.”

Sportief wil De Bruin toewerken naar betere tijden. Bij de jeugd zorgen dat de zaken goed geregeld zijn en van daaruit de toekomst borgen voor de senioren. Want waar in het verleden vaak spelers van buitenaf naar Sluiskil kwamen, daar moet in de toekomst vooral een herkenbaar gezicht weer terugkeren. “Tot de JO14 hebben we eigen jeugd, daarna vallen we in een gat. Dat moeten we overbruggen. Daar gaan wat seizoenen overheen. Dus stap voor stap de weg omhoog weer inzetten, dat is wat we willen. Wellicht ook de ogen niet sluiten voor samenwerkingen met andere clubs, maar dat is toekomstmuziek. Nu eerst weer zorgen dat er positieve geluiden gaan klinken bij de naam Sluiskil. Daar zijn we hard mee bezig.”