Voorzitter Cornelisse met grote plannen voor de toekomst

0
209
17_FCDrunen_HenkCornelisse_Eigenfoto

FC Drunen barst van ambitie. Het versterken van de jeugdafdeling, de promotie van het eerste elftal en het verduurzamen van de vereniging zijn de grote voornemens van voorzitter Henk Cornelisse voor de toekomst. ‘’Er moet nog wel het één en ander gebeuren.’’

Henk Cornelisse, de gedreven voorzitter van FC Drunen, heeft de ambitie om de club zowel in ledenaantal als klasse-indeling te laten groeien. Cornelisse weet wel dat het tijd kost en blijft realistisch: ‘’Er moet nog wel het één en ander gebeuren in de ontwikkeling van spelers en de vereniging. Hierbij wil ik de familiare sfeer die FC Drunen zo kenmerkt niet uit het oog verliezen.’’

Momenteel neemt FC Drunen deel aan de competitie met drie seniorenteams op zondag, twee seniorenteams op zaterdag en dit seizoen ook in de 35+ (7×7) competitie. Het eerste elftal komt uit in de vijfde klasse C. Het damesteam heeft een sabbatical genomen, maar met slechts twee jeugdteams is er een tekort aan jeugdspelers.

Belang van jeugdleden

De voorzitter uit zijn zorgen over de stagnatie in de komst van nieuwe jeugdleden ondanks diverse promotie-inspanningen, inclusief gratis proeftrainingen en contributievrije opties. Hij benadrukt het belang van jeugdontwikkeling, maar ziet ook een grote uitdaging in het improviseren met teams van verschillende leeftijden. Cornelisse hoopt dat de jeugd gemotiveerd kan worden om de jeugdteams te versterken. Hij oppert zelfs de mogelijkheid van complete vriendenteams die zowel bij de jeugd als senioren welkom zijn. ‘’Aanvoer van jeugd is zo belangrijk omdat dit de basis is voor de toekomstige selectie. Ons oudste jeugdteam is nu JO16, wat betekent dat het nog vier á vijf jaar duurt voor een dergelijk team door kan stromen naar de selectie. Het team hieronder betreft de JO12. Ook dit betekent doorstroming op erg lange termijn,’’ vertelt de FC Drunen-voorzitter

Talentvolle hoofdtrainer

Ondanks de vele uitdagingen heeft FC Drunen ook geïnvesteerd in een talentvolle trainer, Khalid Boubkar, met als doel om via promotie terug te keren naar de vierde klasse. Want volgens Cornelisse is en blijft het eerste elftal blijft altijd het vlaggenschip van een vereniging. ‘’Een goed presterend 1e elftal heeft aantrekkingskracht op nieuwe leden,’’ benadrukt hij.

Dit rechtvaardigt  investeren in het eerste elftal. De nieuwe hoofdtrainer is een oud semiprofvoetballer en beschikt over de licenties UEFA B en C. Naast diverse resultaten die hij bij verenigingen in hogere klasses heeft bereikt is hij ook nog steeds trainer bij PSV Eindhoven Soccerschool. Cornelisse geeft aan dat de hand van de trainer al duidelijk te zien is. ‘’Je merkt dat zijn visie, trainingen en aanpak de selectie aanspreekt en het sommige spelers inmiddels individueel beter maakt. Een succesvol team smeden vergt enige tijd, maar we zien duidelijk progressie in de speelwijze. Ik verwacht dat de bijbehorende resultaten dan ook niet uitblijven.

Het bestuur heeft enkele wijzigingen ondergaan en ondanks de impact van de coronaperiode zijn de meeste sponsoren trouw gebleven. Toch heeft een sub-hoofdsponsor zich teruggetrokken, gevolgd door de hoofdsponsor aan het einde van het seizoen. Cornelisse is dan ook dankbaar aan alle sponsoren die trouw zijn gebleven en hun bijdrage hebben geleverd. Daarbovenop kondigt hij ook de nieuwe hoofdsponsor aan, evenals andere nieuwe subsponsors. De club heeft ook stappen gezet in duurzaamheid, met de vervanging van halogeen veldverlichting door LED en verdere plannen voor het verduurzamen van de warmwatervoorzieningen. Het is duidelijk dat FC Drunen op elk vlak probeert te verbeteren.

Ter afsluiting benadrukt Cornelisse het vertrouwen van FC Drunen in de toekomst, waarbij hij stelt: “Bij ons is het glas altijd halfvol en niet halfleeg. Als we voldoende groeien in de jeugd, kan het glas zomaar helemaal vol komen.”

Klik hier voor meer artikelen over FC Drunen
Klik hier voor meer informatie over FC Drunen