Langstraat jeugdvoetbaltoernooi belooft groot succes te worden

0
358
15_Baardwijk_Jeugdtoernooi_Eigenfoto

Baardwijk staat bekend om een vereniging die veel doet voor haar jeugdleden. Het Langstraat Jeugdvoetbaltoernooi verwacht niet alleen een mooi toernooi voor Baardwijk, maar voor de hele regio te worden. ‘’Sporten en verbinden met kinderen uit je regio is het allerbelangrijkste.’’

Guus Smulders, één van de organisatoren van het Langstraat Jeugdvoetbaltoernooi kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk jeugdtoernooien in de regio zijn. ‘’Dat zijn de toernooien en herinneringen die je nooit vergeet,’’ weet hij nog van zijn eigen tijd als voetballer. Nu zijn er eigenlijk geen grote regiotoernooien meer, tot spijt van de voetballiefhebber. ‘’Je verwacht dat de grotere clubs uit de regio initiatief nemen op dit op te zetten, maar dat gebeurt niet. Gelukkig zet Baardwijk zich in voor haar jeugdleden en op deze manier zelfs voor de jeugdleden van alle verenigingen uit de regio,’’ aldus Smulders.

In het verleden was er al een groot toernooi in regio Langstraat, het taartentoernooi. Toen de coronaperiode kwam is dit toernooi opgeheven. Sindsdien heeft de KNVB zo’n druk schema opgesteld, dat er eigenlijk geen ruimte meer is voor grote regio jeugdtoernooien. Toen Smulders een aantal jaar geleden bij de vereniging kwam, omdat zijn zoontje daar begon met voetballen, vond hij al dat er een jeugdvoetbaltoernooi mistte. ‘’Je weet hoe leuk deze toernooien zijn, dus breng je ze graag terug in de regio,’’ vertelt de medeorganisator.

Het begon allemaal op een feestje van de vereniging. ‘’We kwamen tot de conclusie dat we onze handen uit de mouwen moesten steken om een jeugdtoernooi op te zetten. Nadat we het bij onze voorzitter Dennis Vos hadden neergelegd en hij enthousiast was, zijn we gelijk aan de slag gegaan,’’ vertelt hij. Hij is blij met vereniging Baardwijk, dat zich normaal gesproken al hard inzet voor het jeugdvoetbal, want ook het schoolvoetbaltoernooi wordt ieder jaar op sportpark Olympia. Gelukkig kreeg Baardwijk ook goed nieuws vanuit de KNVB; er is meer ruimte gelaten voor jeugdtoernooien.

Langstraat jeugdvoetbaltoernooi

Naast de bioscoopavonden, kampen, het paaseieren zoeken en jeugdcarnaval, kunnen de jeugdleden van VV Baardwijk op Hemelvaartsdag een groot regio jeugdvoetbaltoernooi verwachten. ‘’We hopen alle 23 vereniging uit de regio Langstraat enthousiast te maken voor dit toernooi,’’ zegt Smulders. Met dit toernooi wil de organisator alles kinderen tot de leeftijd van twaalf jaar te betrekken. ‘’We vinden het belangrijk dat iedere voetballer van elk niveau mee kan doen aan dit toernooi,’’ benadrukt hij. Het toernooi gaat er als volgt uit zien; S ’ochtends spelen alle kinderen in de leeftijdscategorie 7 t/m 12 uit de derde en vierde klasse hun wedstrijden en S ‘middags zijn de kinderen van 8 t/m 12 uit de eerste en tweede klasse aan de beurt. De teams uit de hoofdklasse zullen de eerste editie nog niet meedoen. Het Langstraat Jeugdvoetbaltoernooi hoopt wel snel uit de breiden en de volgende keren deze elftallen ook uit te nodigen.

Smulders haalt het belang van sporten met leeftijdsgenoten nog eens aan: ‘’Ik vind het heel belangrijk dat je verbind, beweegt met jongens en meisjes van je leeftijd. Er zijn zoveel verenigingen in de regio dat dit toernooi er gewoon hoort te zijn. We hopen een mooi begin te maken met deze opzet.’’ Daarnaast ziet Baardwijk een grote kans om te laten zien hoe leuk en gezellig het is bij de voetbalvereniging uit Waalwijk.

De eerste editie beoogt plaats te vinden op Hemelvaartsdag in de volgende jaargang. Als het aan Smulders ligt wordt het een groot voetbalfeest: ‘’We gaan er alles aan doen om hier een succes van maken. Voetballen met én tegen kinderen die je kent, dat is toch het leukste wat er is. Hoe mooi zou het zijn als alle verenigingen hierbij aansluiten? Als het aan Baardwijk ligt wordt het een super leuke dag.’’ Daarnaast voegt hij toe dat dit soort ondernemingen nooit mogelijk waren geweest zonder een mooie groep vrijwilligers. ‘’Met meer handen kunnen we meer bereiken,’’ voegt hij toe.

Klik op VV Baardwijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Baardwijk voor meer informatie over de club.