Blomaard is een vaste waarde bij Cluzona

0
299
15_Cluzona_Sponsoring_NickLodiers

Hij verhuisde in 2019 naar Bergen op Zoom, trainde vervolgens iedere dinsdag mee bij Cluzona en maakte na twee seizoenen ook daadwerkelijk de overstap naar de vereniging uit Wouw. Inmiddels is Tom Blomaard zelf gestopt met voetballen, maar zet hij zich nog altijd in als lid van de sponsorcommissie. “Dit is toch wel mijn club geworden.”

En dat is minder logisch, dan het daadwerkelijk klinkt. Want Blomaard (32), die voorheen in Zeeland speelde bij onder meer Kloetinge en Luctor Heinkenszand, is sinds vorig jaar september dus gestopt als voetballer. “Het is natuurlijk best gek, om op je 30ste te stoppen. Ik heb een kleine van zeven maanden en golf graag, dus ik mis het niet. Uiteindelijk haalde ik meer plezier uit alles eromheen, dan het voetballen zelf.” Precies wat hij nu, als onderdeel van de sponsorcommissie, dus doet. “Daar ben ik in 2020 eigenlijk gelijk al mee begonnen. Hidde (Poppelaars) nam het voortouw, maar dat was voor hem alleen, te veel. Toen hebben Nick (Lodiers) en ik, als vrienden, een deel van hem overgenomen en opgepakt. Zodat hij even tot rust kon komen. Nu doen we het met zijn vieren. Andre Schoonen is het ooit begonnen, hij zit er nu nog steeds bij.”

Specifiek doel

Een mooi groepje, zo vertelt Blomaard. “We zijn gewoon een stel vrienden, jongens uit het eerste. Samen kunnen we nu mooi de taken verdelen. Zo doet Andre voor ons altijd de bestuursvergaderingen.” Het belang hoeft de oud-aanvaller natuurlijk eigenlijk niet uit te leggen. Dat spreekt voor zich. “Als club heb je financiën nodig. Om gezond te zijn, maar natuurlijk ook om leuke dingen te kunnen doen. Daarvoor moet je sponsoren er zoveel mogelijk bij proberen te betrekken. Bijvoorbeeld door ze mee te nemen in bepaalde activiteiten. Wat gebeurt er met hun geld?” Een stukje relatiebeheer dus. “Met sponsorevents. Je moet gunning creëren en zichtbaarheid geven.” Hoe ze dat bij Cluzona doen? “Wat wij hebben gedaan, is gekeken naar hoeveel tijd we hebben en wat we naast de normale gang van zaken en het sturen van facturen of het zoeken van sponsoren nog meer wilden doen. Zo hebben we ieder jaar een specifiek doel. Zoals bijvoorbeeld toentertijd het ‘custom made’ tenue. Speciaal voor de hele vereniging. Toen hebben we anderhalf jaar lang sponsoren gezocht.” Dit seizoen richten Blomaard en zijn collega’s zich dus weer op iets anders. Namelijk de bordsponsoren. “We vonden het veld te kaal. Dus is nu ons doel, om het hele hoofdveld vol te hangen met borden en doeken.”

Renovatie

Gewoon leuke projecten om aan te werken dus. “Zo blijft het ook leuk én te overzien.” Helemaal met een goede taakverdeling. “Mijn rol is het overzicht houden, de taken uitzetten en leiding nemen. Ook de kleding valt onder mij. Nick doet de communicatie en Hidde heeft contact met de huidige sponsoren én zoekt nieuwe.” Bij de kleine vereniging, voelt Blomaard zich als een vis in het water. Zelfs nu hij er zelf niet meer speelt. “Juist daarom moet je het samen allemaal goed regelen. En dat gaat met kleine stapjes. Ik ben heel blij dat ik deze rol nog heb. Veel mensen hadden verwacht dat ik ermee zou stoppen, omdat ik natuurlijk niet echt een Cluzona-man ben.” Maar aan stoppen, heeft de Zeeuw persoonlijk nooit gedacht. “Het is gewoon een leuke vereniging. Waar ik vrienden en sociale contacten aan heb overgehouden.” En waar hij dus met alle liefde tijd in steekt. De volgende stap? “Sponsoren helpen om iets terug te geven. Wij hebben als club natuurlijk heel veel mensen te bieden. Op die manier kun je waarde teruggeven. Daar denken we over na.” Net als het initiatief wat betreft het renoveren van de kleedkamers en de kantine. “We hebben ons toekomstplan voor het hele complex gedeeld met het bestuur.” Want ook daar kunnen bedrijven volgens Blomaard bij helpen. “Zijn we in staat om als sponsoren én vrijwilligers groot te denken? Dan kunnen we het in één keer goed doen.” Voorlopig met hem als één van de kartrekkers. “Als voetballer ben je meer betrokken, dit is wel echt anders. Maar stoppen zit niet in mijn hoofd. Dit is toch wel mijn club geworden!”

Klik op Cluzona voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Cluzona voor meer informatie over de club.