Ron Quinten legt als huisfotograaf alles bij v.v. Kloetinge haarscherp vast

0
361
GVDB3943- VJBEVNJ2023

Fotografie als hobby en een voetballende zoon. Mix die twee zaken bij elkaar en zo wordt vaak de een clubfotograaf ‘geboren’. Het was bij Ron Quinten niet anders. Sinds 2015 is hij bij v.v. Kloetinge actief als huisfotograaf en legt in de ruimste zin van het woord alles op en rond de velden haarscherp vast op beeld. ‘Ik denk dat ik inmiddels wel een meer dan honderdduizend fotobestanden in mijn archief heb staan sinds ik ben begonnen.’

Wie denkt dat Quinten leeft van het fotowerk die heeft het mis, want hij doet het vooral als hobby en uit clubliefde voor alles en iedereen bij de Bevelandse derde divisionist. “Ik heb gewoon een fulltime baan als supermarktmanager. Maar het is wel zo dat driekwart van al mijn vrije uurtjes worden opgeslurpt door v.v. Kloetinge. Elke zaterdag ben ik van 8.00 uur ’s morgens op het Wesselopark om er vanaf de jongste jeugd tot het eerste elftal alles vast te leggen. Als ik dan na een dag fotograferen thuiskom dan heb ik meestal zo’n zesduizend foto’s om uit te zoeken en daarna online te zetten.”

Tussen de bedrijven door beheert de fotograaf de socials van de club, samen met nog een achttal andere vrijwilligers die het mediateam vormen. “We doen de socials, posten foto’s, berichten en filmpjes. Daarnaast maak ik ook geregeld flyers, maak alle elftalfoto’s en leg vast binnen de club wat men nodig acht. Zo doe ik ook veel voor de jaarlijkse presentatiegids en fotograaf bijvoorbeeld op speciale gelegenheden die de club aangaan. Ik vind het vooral enorm gaaf om te doen en heb een thuisfront dat me ook daarin ondersteunt. Als dat er niet is, dan is het onmogelijk om het op deze manier te kunnen doen, want ook thuis gaan er heel wat uurtjes inzitten om al het beeldmateriaal de selecteren, bewerken en online te plaatsen.”

En juist in een wereld die vandaag de dag heel erg beeldgericht is, merkt Quinten dat zijn foto’s het qua views altijd goed doen. “De laatste jaren ging het qua prestaties enorm crescendo en werden er tal van kampioenschappen gevierd. In de jeugd, de lagere teams en ook twee achter elkaar bij het eerste elftal. Rondom die laatste kampioenschapswedstrijd ontploft mijn site zowat en bleek dat ik rond een miljoen (!) views had. Toen knipperde ik toch echt wel even met mijn ogen moet ik bekennen….”

Naar de uitwedstrijden van het eerste gaat hij sinds dit seizoen niet meer mee, maar blijft hij ‘thuis’ om daar wedstrijden op beeld te vangen. “Daar ging zoveel tijd inzitten, dan kan ik beter vijf andere wedstrijdjes fotograferen. Ik merk dat mensen dat waarderen en dat is mooi. Ik geniet elk moment dat ik op de club rondloop en hoop dat nog heel wat jaartjes te kunnen mogen doen.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Kloetinge
Klik hier voor meer informatie over VV Kloetinge