Voorbeschouwing VV Zundert – Hontenisse

0
208
VV Zundert Hontenisse

Wedstrijd tussen vergelijkbare teams. Zowel VV Zundert als tegenstander Hontenisse behoren op dit moment tot de subtop van de derde klasse A. Beiden ploegen haalde vier punten uit de laatste vijf duels. Beiden behaalden deze punten in de laatste drie wedstrijden met een overwinning, een gelijk spel en een overwinning.

Doordat beide ploegen wat punten uit de laatste wedstrijden haalden, is er een klein gaatje geslagen naar de degradatieplaatsen, maar niemand kan zich een wedstrijdje freewheelen permitteren in deze competitie. Een overwinning of nederlaag kan zo maar drie plaatsen op de ranglijst betekenen.

Hontenisse dat vorige eeuw tussen 1955 en 1975 18 jaar in de derde klasse en zelfs twee jaar in de tweede klasse heeft gespeeld, speelt deze eeuw hoofdzakelijk in de vierde klasse, met af en toe 1 jaartje derde klasse. Na de promotie in 2021-2022 waarin het met onder meer 100 treffers ongenaakbaar kampioen werd in de vierde klasse, handhaafde het zich vorig jaar ternauwernood. Met 26 uit 22 finishte het 1 punt boven de streep. Dit jaar lijkt de ploeg een volgende stap te hebben gezet. Het heeft nu al 20 punten, met nog 10 wedstrijden voor de boeg. Hierbij moet gezegd worden dat er dit jaar waarschijnlijk meer punten nodig zullen zijn om je veilig te spelen.

Hontenisse behaalde uit (9) bijna net zo veel punten als thuis (11). De blauwwitten zijn een stugge ploeg. Een van de vele in de derde klasse A. Met 17 treffers voor en 20 tegen kunnen we niet spreken van een spektakelploeg. Wel van een tegenstander die lastig te bespelen is. Dit heeft VV Zundert al eerder onder vonden. In de uitwedstrijd bleef het 0-0, terwijl vorig seizoen ook niet gewonnen werd van deze ploeg uit Zeeuws Vlaanderen. Toen werd het uit 2-2 en thuis 1-1. Kortom beiden ploegen zijn enorm aan elkaar gewaagd en zullen graag de eerste zijn die met een overwinning van het veld stapt.

 

VV Zundert heeft veel averij opgelopen na de winterstop. Daarom zal het nu van wedstrijd naar wedstrijd moeten leven. Niet te ver vooruit kijken, maar punten verzamelen en dan over een aantal weken kijken wat er nog nodig of mogelijk is. De overwinning in Sint Willebrord mag hopelijk het beetje rugwind betekenen wat Zundert wel kan gebruiken. Met een overwinning nestelt de ploeg zich weer wat steviger in de subtop.

 

Hiervoor is opperste concentratie en focus nodig. Het liefst een snelle treffer, maar zeker geen vroege achterstand. Met beleid aanvallen en zorgen voor een goede restverdediging heet dit in trainersjargon. Een fanatieke twaalfde man, die het team positief naar de overwinning schreeuwt, is zeer welkom.

 

Bron: www.vvzundert.nl

 

Klik op VV Zundert voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Zundert voor meer informatie over de club.