Voor Hoessein Bouzambou is de cirkel bij Groene Ster nu rond

VLISSINGEN – Nadat hij eerder maar liefst veertien seizoenen actief was als speler bij ZVV Groene Ster uit Vlissingen, staat Hoessein Bouzambou (36) vanaf aankomend seizoen als hoofdtrainer voor de groep. De voormalig Nederlands zaalvoetbalinternational is al betrokken bij de Vlissingse eredivisionist sinds de oprichting in 2007.

‘Het is voor mij een geweldige kans om nu mijn eerste stappen te gaan zetten als trainer. Wie kan nu zeggen dat hij zijn eerste trainersklus mag beginnen bij een eredivisionist? Voor mij is dit nadat ik stopte als speler het juiste moment. Ik heb cursussen gevolgd bij de KNVB en heb in 2019 mijn Uefa Futsal B behaald. Toen was ik echter nog speler dus kwam het te vroeg. Nu ik gestopt ben heb ik de ambitie om er ook als trainer het maximale eruit te halen. Dat Groene Ster me het vertrouwen geeft, daar ben ik ze uiteraard ook erg dankbaar voor.”

Als speler van Groene Ster werd Bouzambou, die momenteel ook actief is als assistent-trainer bij VC Vlissingen, maar liefst zes keer kampioen en bereikte hij de hoogste divisie in het zaalvoetbal. “Ik ben nadat ik stopte één jaar eruit geweest, heb bewust wel afstand genomen. Maar ben wel altijd in contact gebleven met de spelers en de club. Dus dat ze bij me uitkwamen met de vraag dat verraste me dan ook niet direct.”

Bouzambou, die voor één seizoen heeft getekend met de optie voor nog een extra jaar volgt Azdine Boufrahi die na drie seizoenen stopt bij de club. De onervaren maar tegelijk ook ambitieuze trainer heeft wel en duidelijk idee. “Ik houd erg van discipline en heb wel een idee qua speelstijl die ik wil gaan hanteren. Bovendien heb ik ook wel aardig in kaart welke talenten zich aandienen als het gaat om doorstroming. Want op dat vlak is Groene Ster enorm goed aan de weg aan het timmeren met de jeugdopleiding. Er loopt in Zeeland zo ongekend veel zaalvoetbaltalent rond. Het is mooi dat er structuur is qua opleiden. Om zodoende ook richting de toekomst voor Groene Ster een hoog niveau te kunnen blijven spelen.”

Naast de doorkomende talenten uit de eigen opleiding hoopt Bouzambou ook nog enkele oud-spelers van Groene Ster opnieuw richting Baskensburg te halen. “Mijn broer Said heeft helaas voor ons verlengd bij Eindhoven, maar we kijken ook naar andere jongens die een verleden hier hebben. Enerzijds om ze terug te halen als speler of om ze toe te voegen aan de technische staf. Ik kijk er in elk geval enorm naar uit om de volgende stap in mijn loopbaan te zetten en ben trots dat dit bij ‘mijn’ Groene Ster gaat gebeuren.”

Klik op ZVV Groene Ster voor de laatste artikelen over de club.
Klik op ZVV Groene Ster voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat...

Henk Vlielander stopt, maar gaat niet weg bij CWO

Bij Combinatie Wil Overwinnen moeten ze voor het eerste elftal op zoek naar een nieuwe verzorger. Henk Vlielander stopt...

Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.