Marlon Moeal verruilt hoofdtrainerschap voor Hoofd Jeugdopleiding bij GPC

0
230
Marlon Moeal GPC Vlissingen

VLISSINGEN – Na drieënhalf seizoen hoofdtrainerschap bij derdeklasser GPC verruilt Marlon Moeal vanaf het nieuwe seizoen die rol voor de functie van Hoofd Jeugdopleiding (HJO), om verder vorm te geven aan het jeugdbeleid en het uitbouwen van de jeugdstructuur bij de Vlissingse zaterdagclub.

Hij begon een jaar of vier geleden in eerste instantie binnen de jeugdafdeling van GPC. De vraag was gekomen of hij ‘iets’ wilde betekenen bij de club, nadat Marlon Moeal was gestopt bij SV Walcheren. 

‘Ik wilde eigenlijk een jaar afstand nemen van het trainerschap, maar werd enthousiast van de plannen die GPC voor ogen had om de jeugd opnieuw vorm te geven. Toen heb ik, samen met wat mensen een jeugdplan geschreven en daarmee zijn we gaan bouwen. Ik ging ook de talentvolle JO19 trainen en vrij onverwachts moest ik tussentijds de rol als hoofdtrainer overnemen bi het eerste elftal. Ik heb eerst nog beide gecombineerd, maar de laatste drie seizoenen lag de focus voornamelijk bij de eerste selectie. Al was ik ook nog wel betrokken bij de jeugd, kwam veel op de club en kende heel veel leden. Het is gewoon een geweldige vereniging om te werken en daarom twijfelde ik ook niet toen ik het aanbod kreeg als HJO.” 

De ingezette koers bevalt van meerdere kanten en dat wil men nu bij de club verder gaan uitbouwen. Salim ben Sellam wordt de nieuwe hoofdtrainer en Moeal wordt de komende twee jaar de eindverantwoordelijke bij de jeugdafdeling. “Er heerst inmiddels een bepaalde rust binnen de club en heel veel mensen met een voetbalachtergrond zetten zich in binnen bijvoorbeeld de jeugdafdeling. Want daar ligt toch de basis voor de toekomst van het eerste elftal vind ik. Om nu verder te gaan met een nieuwe groep enthousiaste mensen in de grotendeels vernieuwde jeugdcommissie, dat geef me energie en is een prachtige uitdaging. Voor mij, maar voor iedereen die de club GPC een warm hart toedraagt. Er zitten binnen deze club een hoop betrokken mensen met een duidelijke visie op voetbal.”

Een aantal van hen zijn samengebracht binnen de jeugdcommissie die naast Marlon Moeal bestaat uit Robin de Pagter, Merlijn Swennen, Kevin van Gorkom en Armando Hermes. “In de winterstop besloot ik voor mezelf dat ik niet wilde verlengen als hoofdtrainer en heb toen nagedacht wat ik wilde. Tot de club met het HJO-aanbod kwam en bekend werd dat deze groep de jeugdontwikkeling samen ging vormgeven. Dat leek me wel wat, Robin was jarenlang mijn aanvoerder en ook de andere drie weten prima wat er wordt gevraagd op voetbalgebied. De jeugdafdeling is de laatste jaren enorm gegroeid, met name in de onderbouw. We hebben alle categorieën vertegenwoordigd en soms zelfs dubbel. Dat zegt wat over de aantrekkingskracht van GPC hier in Vlissingen.

Het is nu aan ons om de ingezette lijn weer door te trekken en hetgeen ik vier jaar geleden had opgestart nu verder op te pakken. Er zit heel veel muziek in deze club zeker richting de toekomst. Nog meer de jeugd de kans gaan geven en laten spelen. De jeugdafdeling hebben we de afgelopen jaren stap voor stap verder geprofessionaliseerd. Er staat een stevig fundament en nu gaan we proberen daar nóg wat extra’s aan toe te voegen.”

Voorlopig zal Moeal dus niet meer als hoofdcoach actief zijn, al zal hij geregeld ook nog (demo)trainingen blijven geven bij de jeugd en vaak langs de velden te vinden zijn. “En de O23 die blijf ik coachen, wat een opstap is voor die jongens richting de seniorenteams. Er zit nog heel veel rek in voor de komende jaren zowel bij de jeugd als bij de talentvolle jonge jongens die nu al bij de senioren actief zijn. Het geeft voor mij weer een nieuwe dynamiek binnen deze prachtige club. Ik heb er in elk geval heel erg veel zin in.”

Klik op GPC Vlissingen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op GPC Vlissingen voor meer informatie over de club.