Volgens Jordin van Hekke had er meer ingezeten voor Yerseke

0
545
Jordin van Hekke Yerseke

Een zesde plek in de tweede klasse en slechts vijf punten boven de veilige nacompetitiestreep. Dat was volgens Jordin van Hekke (23) niet wat men vooraf had verwacht en gehoopt bij Yerseke. ‘We hebben teveel achter de feiten aan moeten lopen en dat kostte extra energie. Maar er had zonder twijfel meer in kunnen én moeten zitten.’

Marco Groeneveld nam als trainer het stokje over van Alexander van Keulen die bij competitiegenoot Arnemuiden aan de slag ging en daar een periodetitel pakte maar strandde in de halve finale uiteindelijk tegen Nivo Sparta. Bij Yerseke moest Groeneveld weer opnieuw gaan bouwen aan een ploeg, waarin Van Hekke basisspeler is. “We hebben een vrij nieuwe selectie en daar zijn ook weer jongens bij aangesloten die vorig seizoen nog actief waren in het tweede, waaronder ikzelf. Zoiets kost logischerwijs ook tijd en dat gaat gepaard met wisselende resultaten. Ik denk dat we dit seizoen zeventien wedstrijden op achterstand kwamen en dus in de achtervolging moesten. Daar ligt niet onze kracht, maar om een of andere redenen waren we vaak niet vanaf minuut één scherp en dan maak je het jezelf onnodig lastig.”

Dat er dit seizoen ook wat spelers op reis gingen en de ploeg te maken kreeg met veel blessures, zorgde dat ook voor veel wisselende samenstellingen. “Dat maakt het ook moeilijker om vaste patronen erin te slijpen en voor een nieuwe trainer om de sterkst mogelijke elf op te stellen. Maar in dat kader denk ik dat we met name na de winterstop steeds meer progressie maakten. Dus wat dat betreft biedt dat wel heel veel vertrouwen richting volgend seizoen, want er zit nog heel veel ruimte in voor verbetering.”

Over zijn eigen rol en inbreng is de middenvelder wel tevreden. “In tegenstelling tot vorig seizoen heb ik nu vrijwel alles wel gespeeld in een controlerende rol op het middenveld. Van nature ben ik een luie voetballer die te weinig liep en te weinig energie in wedstrijden legde. Maar ik merkte dat de nieuwe trainer met me aan de slag ging en ik voelde veel vertrouwen. Daarop ben ik vol voor mijn kansen gegaan en ik heb daardoor alle duels gespeeld, ook op verschillende posities. Soms best gedurfd, maar ik heb er wel veel van geleerd om op andere plekken te moeten spelen. En hoe meer ik speelde hoe beter ik me voelde. Het is nu eenmaal zo dat een speler wedstrijdminuten nodig heeft om vertrouwen te doen groeien en ritme op te doen. Dat heb ik afgelopen seizoen gemerkt.”

Sinds zijn vierde draagt Van Hekke al het roodzwart en dat ziet hij ook niet snel veranderen als jongen van het dorp. “Het zou me geweldig lijken om met Yerseke eerste klasse te spelen ooit. Vorig seizoen zaten ze er heel dicht bij, maar toen waren we er zeker nog niet klaar voor. Nu zijn we ook nog altijd een ploeg in opbouw maar wel met een veel bredere selectie. Het gat met het tweede elftal is ook kleiner geworden en die spelen na hun kampioenschap straks ook weer op een hoger niveau. Dus dat is voor de doorstroming alleen maar goed. Daarnaast zit er ook in de jeugd een heel goed lichting aan te komen, waarvan er al een aantal meetrainen met ons. Dus op dat vlak kunnen we alleen maar beter worden.”

Hij kijkt zelf sportief gezien terug op een mooi seizoen, met veel speelminuten. “Dat maakt het voor mij alleen al bijzonder. Want ik had niet direct verwacht dat ik zóveel zou spelen, al ben ik er zeker wel blij mee. Ik hoop dat dit zou blijft, al weet ik heel goed dat daar maar één iemand verantwoordelijk voor is en dat ben ik zelf.”

Klik op vv Yerseke voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Yerseke voor meer informatie over de club.