Lintjes voor echtpaar De Jong, vrijwilligers bij Sv Meerkerk

0
210
De Jong lintjes SV Meerkerk

Burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden had tijdens de lintjesregen vlak voor Koningsdag een grote verrassing in petto voor twee echtelieden. Niet alleen Wim de Jong, vrijwilliger bij SV Meerkerk, maar ook zijn vrouw Gerdi kreeg een lintje en werd benoemd tor Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

MEERKERK – Eigenlijk waren Wim en Gerdi de Jong op 26 april in de veronderstelling dat zij een gezellige brunch in het Van der Valk-hotel in Vianen tegemoet zouden gaan. Wat zij echter niet wisten was dat dochter Jolyn, die zogenaamd de brunch geregeld had, in het complot zat en hen naar de door burgemeester Sjors Fröhlich geleide lintjesregen van de gemeente Vijfheerenlanden had geleid.

Pas nadat zij het hotel betraden door een zee van rood-wit-blauwe ballonnen begon er bij het echtpaar wat te dagen en begrepen zij dat ze tot de gedecoreerden in hun gemeente gingen behoren. In zijn speech roemde burgemeester Fröhlich de inzet van het stel. Wim de Jong is lid van de technische commissie bij SV Meerkerk en een bekend gezicht op sportpark De Burcht. Samen met zijn vrouw zet hij zich sinds 1991 in voor de Ichtuskerk, waarbij Wim de functies van preekvoorziener en jeugdouderling heeft ingevuld en samen met zijn vrouw als koster fungeerde. Daarnaast was hij actief als marktmeester van de plaatselijke jaarmarkt en nog steeds voorzitter van de buurtvereniging Julianastraat. Op haar beurt is Gerdi de Jong penningmeester van de buurtvereniging en ook betrokken bij het bestuur van het koor Pro Deo. 

Over hun inzet op vele terreinen zijn de beide zeventigers heel duidelijk: van huis uit kregen zij mee om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. De koninklijke onderscheidingen zijn dan ook zeker nog geen eindpunt na alle vrijwillige inzet, maar juist een aanmoediging om samen op vele vlakken nog door te gaan.

klik op SV Meerkerk voor de laatste artikelen over de club.
klik op SV Meerkerk voor meer informatie over de club.