Noordwijk knalt het seizoen uit

0
249
noordwijk-slotdag

Met vijfhonderd mensen aan de barbecue. VV Noordwijk sloot op zaterdag 3 juni het voetbaljaar af met een groot slotfeest. Met voetbal, afscheid, kilo’s kip saté en bakken vol salades. “Een geweldige dag”, aldus jeugdvoorzitter Rob Hogenhuis.

De slotdag werd ooit door de club in het leven geroepen om het voetbalseizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. “Nou, dat is dit jaar optimaal gelukt”, zegt Hogenhuis. “We hadden natuurlijk ook het geluk met het weer. Als het regent krijgt zo’n dag meteen een andere aanblik. Alle activiteiten waren druk bezet. De barbecue was de uitschieter. Er waren meer dan vijfhonderd man. Ik had dat nog nooit meegemaakt, met vijfhonderd andere mensen barbecueën.”

Het past bij wat Noordwijk graag wil zijn: een familieclub waar iedereen zich welkom moet voelen. Of je nu een getalenteerd voetballer bent of een speler die puur voor de gezelligheid zijn wedstrijdjes speelt. “We mogen dan met ons eerste elftal tweede divisie spelen, maar we zijn vooral ook een echte vereniging. Een vereniging ook die niet zonder haar vrijwilligers kan. En net als andere verenigingen is het niet altijd even makkelijk om voldoende vrijwilligers te vinden. De slotdag helpt wel om dat makkelijker te maken. De saamhorigheid is groot en we zijn dan nog meer familie van elkaar dan we al zijn. En ja, het is ook een mooie kans om in gesprek te raken met mensen die je anders vluchtig ziet. Ik ga zelf uiteraard voor de gezelligheid, maar ik hou mijn ogen wel open voor mensen die laten merken dat ze open staan om coördinator of trainer te willen worden.”

Hogenhuis schuift alle lof voor de organisatie toe naar de evenementencommissie. “De dag zelf was perfect georganiseerd, maar ook vooraf is er enorme goede pr en marketing gedaan. Anders heb je geen barbecue met vijfhonderd man.”

Voordat er massaal kon worden begonnen aan de kip, hamburger en salade stond een uitgebreid voetbalprogramma op de rol. Met een jeugdtoernooi voor de JO8 tot en met JO16, een senioren mix 7 tegen 7-toernooi en aan het eind van de middag de kwalificaties voor de NK Shoot outs. Op het mixtoernooi werd ook deelgenomen door de spelers van de selectie. Naast de huldiging van de kampioensteams (Hogenhuis: ‘We hadden er acht’), werd afscheid genomen van spelers uit de selectie en van de jonge spelers die de Superliga – de kweekvijver van Noordwijk – gaan inruilen voor de reguliere competitie.

“Het is goed dat we nu even als club rust nemen”, zegt Hogenhuis. “Deze maand trainen een aantal selectieteams nog en daarna gaat het hek echt op slot.”

Klik op VV Noordwijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Noordwijk voor meer informatie over de club.