Blessure hield clubman Dijl dit seizoen langdurig aan de kant bij Waarde

0
433
Stefan Dijl-SC Waarde

Stefan Dijl hoopte op een plek in het linkerrijtje met SC Waarde. Echter beleefde hij een seizoen vol tegenslag. De ploeg eindigde onderin de rechterrij van de 4e Klasse A, wat erg teleurstellend was. Daarnaast kampte Bijl  een groot deel van het seizoen met een blessure.

“Dat is nog zacht uitgedrukt. Ik ben altijd wel meegegaan, maar dan vooral als ondersteuning van de trainersstaf. Proberen om de jonge spelers wat te helpen, ze soms even één op één te pakken en te sturen voor en na de wedstrijden. Maar verder ben je machteloos en daar had ik best wel de nodige moeite mee. Ik ben geen stilzitter en wil daar waar ik kan mijn club helpen. Als dat niet op het veld kan, dan voelt het toch vreemd en niet compleet.”

Zijn club helpen, dat doet Dijl (26) niet alleen als aanvoerder en verlengstuk van de trainers, maar ook buiten het veld en binnen de jeugdafdeling. “Het is al van kind af aan mijn club en dat zal zo blijven ook. Ik speel hier alweer tien seizoenen in het eerste elftal en ben daarnaast ook penningmeester in het hoofdbestuur. Ook bij de jeugd ben ik actief als trainer bij de JO12. Daarmee zijn we kampioen geworden, maar na vijf jaar ga ik daar nu wel mee stoppen.”

Stoppen bij het eerste met voetballen, dat is voorlopig nog zeker niet aan de orde. “Zeker niet! We hebben vorig jaar afscheid genomen van een aantal Vlaamse spelers en kregen daar dit seizoen een aantal prima jongens vanuit Yerseke voor terug. Het betekende wel weer opnieuw bouwen aan een team en als dan een paar ervaren spelers, waaronder ook ik als aanvoerder, geblesseerd raken dan valt dat niet mee. We misten ook scorend vermogen, want kansen kregen we zeker maar je moet ze ook verzilveren wil je wedstrijden winnen.”

Sinds de derby in december tegen Krabbendijke heeft de aanvoerder, die dit seizoen vooral in de spits speelde, niet meer gevoetbald vanwege een ontstoken pees. “Dat gaf een drukkende pijn en is een heel vervelende en langdurige kwetsuur. Net toen ik wat begon te wennen aan die nieuwe rol als aanspeelpunt, ging het niet meer en sta ik aan de kant. Gelukkig komen er weer een aantal nieuwe jongens bij richting het nieuwe seizoen en zelf hoop ik dan ook weer fit te zijn als de voorbereiding start. Aan de kant staan dat heb ik nu wel zo’n beetje gezien haha.”

Waar de hoop was gevestigd om onderin de linkerrij te kunnen spelen, werd het dus een competitieverloop met een tiende plek aan de finish. Alleen Schoondijke, Cadzand en Jong Ambon wisten de geelhemden onder zich te houden. “Het doel in het nieuwe seizoen is onveranderd en dus opnieuw ambitieus. Dat wordt nog een fikse kluif omdat er flink wat nieuwe clubs bijkomen. Het is aan ons om verder te bouwen aan vastigheden en aan een systeem waarmee we het tegenstanders lastig kunnen maken. De jonge gasten hebben nu wel al een jaar ervaring opgedaan en meer speelminuten gemaakt dan vooraf was gedacht. Wie weet kunnen we daar ons voordeel mee doe en dan zien we wel waar we eindigen.”

Klik op Waarde voor meer artikelen over de club.
Klik op Waarde voor meer informatie over de club.