Voetbalschool VV Nieuwkuijk, visitekaartje van de club          

Je bent jong en je wil wat. Uitgaan, sporten, uitslapen, werken en stagelopen, bijvoorbeeld. Voor Eline Kok (21), Terre Vissers (19) en Dewi Verhoeven (21) van VV Nieuwkuijk geldt dat ook. Maar zij combineren dit alles met vrijwilligerswerk voor de club. De meiden staan elke week voor een groep kinderen van de voetbalschool. Ze ontvingen hiervoor zelfs een aanmoedigingsprijs, en terecht. 

Het interview doen ze met z’n drieën. Eline begint enthousiast te vertellen over wat de voetbalschool inhoudt en wat de rol van de meiden is. “Wij geven training aan de jongste jeugd. Het heet trainen, maar eigenlijk is het gewoon spelletjes spelen, kennismaken met de bal en een eerste kennismaking met de club en een teamsport. Dus als kindjes denken: ‘ik wil weten of ik voetbal leuk vind’ dan zijn ze welkom en komen ze bij ons.”

Hoewel de meiden nog erg jong zijn, gaat het omgaan met kinderen prima. Eline studeert pedagogiek en bovendien helpen de drie elkaar als dat nodig is. Dewi: “We wisselen elkaar af. Soms zien je dat het met een kind niet lukt of weet je even niet hoe je gedrag kunt ombuigen en dan vraag je een van de anderen om het op te pakken.”

Banner-Langstraat

De voetbalschool vraagt van kinderen dat ze kunnen luisteren naar uitleg, in het algemeen is dat meestal als ze gewend zijn aan klassikale instructie op de basisschool. Terre: “Onze ervaring is dat vanaf 4 jaar eigenlijk een goede leeftijd is. Soms staan kinderen van 3,5 echt te popelen of ze zijn al bekend met de club en dan kun je een uitzondering maken, maar in principe is het bedoeld vanaf 4 jaar.”

Drukte
Omdat de meiden ook zelf voetballen en moeten trainen én omdat ze soms nog moeten overleggen voor extra activiteiten, zijn ze minstens vier keer per week op de club aanwezig. Hoe ervaren ze dat zelf? “Het is soms veel en natuurlijk moeten wij ook wel eens zin maken. Zeker als je een drukke dag hebt gehad. Maar als je dan die blije koppies ziet, daar krijg je gewoon echt energie van” geeft Eline aan. Dewi vervolgt: “Het is ook echt leuk dat je ze ziet groeien. Eline en ik doen het nu 4 jaar en dan zie je kinderen nu bij de JO-8 voetballen, terwijl je nog weet hoe ze binnenkwamen als vierjarige. Dat is leuk om te zien.” Terre is sinds twee jaar actief bij de voetbalschool. Een snelle rekensom leert dat de fanatieke meiden dus al vanaf hun 17e training geven. Eline: “ Dat klopt. Dewi en ik zijn de meiden die het vóór ons deden gaan helpen toen we 17 waren. Zelf krijgen we het ook steeds drukker. Daarom is het fijn dat twee meiden uit de huidige MO17 nu meehelpen.”

En daar hoop je als vereniging natuurlijk op. Steeds weer nieuwe lichtingen die elkaar helpen en opvolgen. Het verenigingsleven pur sang. Dewi, Terre en Eline zijn in ieder geval een mooi visitekaartje voor de vereniging!

Klik hier voor het laatste artikel van Nieuwkuijk.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.