95Jubileum-Nieuwkuijk

Vv Nieuwkuijk bestaat 95 jaar. Daar waar andere clubs het – zeker na corona – moeilijk hebben om het ledenaantal op peil te houden is dat bij ‘Kuijk’ niet aan de orde. “We groeien komend seizoen zelfs naar 570 leden.”

Aan het woord is Eduard Figee, sinds 2017 voorzitter. “Zowel bij de allerkleinsten in de voetbalschool als de junioren zien we die groei terug. Het aantal senioren elftallen is al jaren stabiel met tien teams. Komend jaar hebben we voor het eerst een 7×7 45+.” Als opvallende feiten noemt Figee twee bijzonderheden. “Onze selectie van Nieuwkuijk komt vrijwel alleen voort uit eigen jeugd. We hebben maar liefst 119 leden die meer dan 25 jaar lid zijn.” Er is slechts één speler die niet via de A-jeugd is doorgegroeid naar de selectie.

Ook komend seizoen ziet de club weer enkele eigen A-spelers aanhaken. Ik ben er trots op: zij snappen de clubcultuur. Zij willen natuurlijk sportief succes behalen, maar snappen ook dat je niet alleen komt om te voetballen. Daarnaast gaan de selectiespelers komend seizoen ook trainingclinics geven bij de jeugd, die toch een beetje opkijkt tegen deze grote jongens ”. Maar ook de lagere elftallen maken de club. “Zo organiseert ons vijfde elftal van tijd tot tijd een feestje. En niet te vergeten onze dames. Zij bestaan in 2023 50 jaar. Dat zal ook niet ongemerkt voorbijgaan. Velen van hun voetballen al vanaf de jeugd bij ons” Jubilarissen Als tweede bijzonderheid noemt Figee de jubilarissen. “25 jaar of meer lid, we hebben er bijna 130. Een aantal is voetballend nog actief, maar als ze stoppen met voetbal betekent het nog niet dat ze stoppen met het lidmaatschap van de club.”

werktalent_255550

Clubcultuur
“Al met al zien we dat clubtrouw een belangrijk fundament is van onze club. Dat maakt dat de club stabiel is en dat de clubcultuur vanzelf wordt bewaakt.” Wat is dat dan die clubcultuur? Figee geeft aan dat dit besloten ligt in de visie van de club: “Voetbal staat voorop Sfeer en gezelligheid zijn belangrijker dan groei. We zijn een amateurclub en handelen volgens die principes.”

Klik hier voor het laatste artikel van VV Nieuwkuijk.