VV Zuidland vr2 wint ruim VV Zwaluwen

0
153

De eerste echte wedstrijd van vv Zuidland Vr2, meteen in de nieuwe ROBEY reserveshirts van het team. De thuisploeg won ruim, maar daar zag het de eerste fase niet naar uit.

Natuurlijk wennen aan een nieuwe samenstelling, en vandaag deden Karin en (lange) Jessica van Vr5 een helftje mee (dank meiden!). Zuidland had het de eerste 20 minuten echt lastig tegen Zwaluwen wat fel speelt en het fysieke duel niet schuwt. In balbezit was het zeer onrustig. De coaches hadden bewust geen opdrachten meegegeven en maar eens kijken hoe het ging. (kregen ze ook wel te horen in de rust). Zwaluwen kreeg dan ook kansen. Michelle verdedigde voor het eerst in 2 seizoenen weer eens een voetbaldoel en deed dat naar behoren. Ballen die ze kon pakken pakte ze. Zwaluwen schoot ook een aantal keren naast. In de eerste fase hadden de bezoekers recht op een doelpunt gehad.

Na minuut of 20 stond het wel en nam Zuidland wat meer de overhand. Romy lift de bal over de keepster maar net naast. Demi raakt een vrije bal voor het doel net verkeerd waardoor deze naast gaat. Romy die over rechts ervandoor gaat, voorzet op Jessica hoog schot richting verre hoek via de keepster op de lat. Een klutsgoal van Romy brak de ban na ruim een half uur, 1-0. Paar minuten voor rust zoals we het willen hebben, van achteruit een strakke inspeel pass van Donna op de weglopende Demi, die vervolgens binnendoor prima Romy bedient die binnen schuift. 2-0 bij rust.

In de rust komen de wissels van Vr1 erbij en maakt Rona haar debuut als laatste vrouw bij Zuidland, en Jinte als voorstopper bij de Vrouwen. 49e minuut 3-0 als Anne in de 16 ingespeeld wordt door Julia wegdraait en goed binnenschiet. Zwaluwen profiteert een minuut later van een rommeltje achterin, de actieve centrale middenveldster Anouk weet de bal binnen te schieten 3-1.

Kansen voor Zuidland blijven wel de boventoon voeren. Julia net naast, Gwyneth voorlangs. Duurde tot minuut 61 voor de wedstrijd definitief in t slot ging. Was het Anne of Demi die een prachtige pass gaf op Romy, niet gezien, maar in elk geval was de lob die volgde technisch fraai. 4-1.

Vivian kwam ook nog een keer door als linksback, harde schot naast gewerkt door de keepster. Tja en toen kwam Pluvius. Met bakken uit de lucht. Mensen vluchtten naar de kantine. Wissels achter de dug outs. Aantekeningen konden echt niet meer gemaakt worden en het fototoestel verdween in de tas. We moeten dus volstaan met het feit dat Demi van afstand de 5-1 binnen schoot. Dat Anne haar 2e maakte en de laatste van Romy haar 4e betekende. 7-1 eindstand. Daarmee kunnen we wel verder naar de 1e bekerwedstrijd tegen Rkdeo Vr2, een zondagclub dus zaterdag om 17.00 uur op Groot Nibbeland!