VV Papendrecht laat bekerwinst glippen tegen Pelikaan

0
279

Op zaterdagmiddag 29 augustus heeft VV Papendrecht op sportpark Slobbengors in een leuke wedstrijd met veel doelpunten gelijkgespeeld tegen  Pelikaan.

De ploeg uit Zwijndrecht kwam er de eerste twintig minuten niet aan te pas. Papendrecht zette vol druk wat direct tot kansen leidde. In de 3e minuut had Justin Beemsterboer de eerste kans. Na een voorzet van Rick Molenaar kreeg de spits een vrije schietkans voor het doel. Zijn gehaaste afwerking ging hoog over. Niet veel later was het weer Beemsterboer die na een combinatie met Rick Molenaar de zestien in kon. In het strafschopgebied ontdeed hij zich met een mooie kapbeweging van zijn tegenstander, maar zijn schot belandde op de paal. In de 6e minuut benutte Justin Beemsterboer zijn volgende kans wel. Na een snelle counter werd hij diep gestuurd. In eerste instantie kon Pelikaan-doelman Delano Kortstam nog redding brengen. Maar in de rebound kapte Beemsterboer hem uit en schoof de bal in de verre hoek.

Ook Cerezo Drenthe, collega van Beemsterboer in de aanval, liet zich zien. De fysiek sterke spits was dicht bij de 2-0. Hij was net te laat bij een voorzet van de linkerkant. Na een minuut of twintig konden de gasten wat meer druk zetten op de Papendrechtse verdediging, maar tot grote kansen leidde dat niet. Uit het niets viel toch de 1-1. Een diepe bal vanuit de defensie van Pelikaan viel achter de laatste linie van Papendrecht waardoor Sjoerd Opschoor alleen richting het Papendrecht-doel kon. De uitkomende Roy Rijntjes probeerde de bal van de voeten van de Pelikaan-spits te plukken maar de Papendrechtse goalie was net te laat, waarna scheidsrechter Van Veelen gedecideerd naar de stip wees. Jeffrey Nossent ontfermde zich over de elfmeter en schoot onberispelijk binnen. Vlak voor de rust had Beemsterboer de 2-1 nog op zijn schoen maar hij vond Delano Kortstam op zijn pad.

Na de rust gingen de gastheren weer voortvarend van start. Het resulteerde in de 50e minuut in de 2-1. Het was weer Beemsterboer die na een steekbal van Cerezo Drenthe zijn tweede treffer aantekende. Papendrecht kon maar kort genieten van de voorsprong. In de 58e minuut lag de bal weer op de stip bij Papendrecht. De verder sterk spelende Rick Resoort maakte binnen de zestien een lichte overtreding op Jesper Nossent. Wederom, en terecht, wees Van Veelen naar de stip. Ditmaal was het Sharog Susani die de strafschop benutte.

Net als in de eerste helft kreeg Pelikaan maar weinig kansen. Alleen Sjoerd Opschoor kreeg een kansje. Op de rand van het zestienmetergebied kon hij uithalen, maar zijn volley ging naast. In de 82e minuut leek het erop dat Papendrecht de volle winst zou gaan pakken, toen Justin Beemsterboer zijn derde goal produceerde. Op de rechterkant werd hij alleen voor Delano Kortstam gezet die hij uitkapte, waarna hij simpel binnenschoof. De veerkracht van Pelikaan was echter groot. Ver in de blessuretijd kreeg het elftal nog een corner. In de daarop volgende flipperkast in de zestien viel de bal voor de voeten van Roy Weber die raak schoot: 3-3. Papendrecht, dat de meeste kansen had, deed zich tekort met dit gelijke spel. Pelikaan, dat tot drie keer terugkwam van een achterstand, zal tevreden zijn.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Resoort, Baars, Van Ek, Van der Waal, Tomas de Brito (Keuter), Leenheer, Molenaar (Tilroe), Muilwijk (Saffignani), Beemsterboer (De Vogel), Drenthe (Van Wijk).

Fotograaf: Edwin Schreurs