JVOZ MO17 verslaat Kapelle VR1 in oefenduel

0
167
KAPELLE – Op woensdagavond 26 augustus reisde JVOZ MO17 voor de tweede keer af naar sportpark ‘Het Groene Woud’ om het op te nemen tegen Kapelle VR1. En dan is het de opdracht om technisch en voetballend het verschil te maken gezien de leeftijdsverschillen, misschien zelfs ook slimmer in de duels of deze juist ontwijken. Hoe hoger het niveau, des te meer het aankomt op de technische bagage van een selectie, gebasseerd op veelal het balbezit. Aannames, traptechniek, tactisch keuze (veldbezetting) zijn dan benodigd om de fysiek sterke tegenstander te verslaan. Met name ook bij de standaard-situaties proberen toe te slaan, waarin de nodige voorbereiding werd gestoken door Peter Tahitu (oefenmeester JVOZ MO17). Voor de dames van Kapelle VR1 een nuttige oefenwedstrijd, een aantal nieuwelingen overgekomen van Yerseke VR1 en dus nog moeten wennen aan elkaar. Daarnaast enkelen geblesseerd waardoor beiden elftallen.

De wedstrijd door de ogen van de ‘Razende Reporter’, Frans van Pagee

1e helft
Meteen was wel zichtbaar wie de dienst uit zou gaan maken. Op een windstille avond, waar het de avond ervoor nog stormde, was het de JVOZ MO17 (Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland) dat het initiatief nam in de wedstrijd. In de openingsfase een hoofdrol voor Nina de Putter, zij bracht met een schot uit de draai in de hoek en vrije trap van zo’n 30 meter de JVOZ op een 0-2 voorsprong. Echter was het Sylvanne Karelse die eveneens met een afstandschot keepster Elisha Hofman verraste, onderkant-lat verdween de bal in het Kapelse doel, 1-2. Even schrikken en een wat mindere fase, maar zoals verwacht gingen de bezoekers door met aanvallen. Het was Michelle van der Jagt met een prima aanname op een dieptepass in het centrum met de doortocht, deze verzilverd en de marge weer terug naar 2 doelpunten. Kapelle bleef gevaarlijk uit spaarzame uitvallen, de lange pass zorgde voor het nodige gevaar en zo tekende Loes van der Vliet op slag van rust weer voor de aansluitingstreffer. Was de wedstrijd dan nog niet gespeeld, immers na een onderbreking zie je veelal een keerpunt, een coachmoment in lichamelijke rust kan hierin bijdragen.

2e helft
Al snel bleek dat Kapelle niet bij machte was hij tij te keren, de talenten uit Zeeland lieten op deze avond zien wat ze in hun mars hebben. Liepen uit naar een 2-7 overwinning, via Nina de Putter (2-4), Khaoula Kadiri (2-5), Esmee van de Berge (2-6) en Eden Plezia (2-7).

Kapelle VR1
Voor Kapelle VR een nuttige oefenpot, ook zij zullen wellicht technische vaardigheden oppikken van de talenten. Niet dat Kapelle geen speelsters heeft die technisch even goed zijn, maar als geheel toch minder zijn op dit vlak. Een nieuwe samenstelling met de nodige nieuwkomers, een versterking zo wij vernamen in de wandelgangen.

JVOZ MO17
Zij zullen toch blij zijn met deze overwinning, eerder werd met 1-3 verloren van KAA Gent U15 MB, met daarna een ruime nederlaag tegen Twente MO17. Dan zal deze wellicht weer het nodige vertrouwen geven naar de competitie, aan elkaar wennen om in de 4e divisie toch mee te kunnen ballen.

Bron: Frans van Pagee

Klik hier voor meer informatie over JVOZ
Voor meer artikelen van JVOZ klik hier