VV Nieuwerkerk - Rijnmond - Lek en IJssel - Uitbreiding - Sportpark - Dorrestein

Afgelopen seizoen had VV Nieuwerkerk 99 teams ingeschreven bij de KNVB. Waardoor VV Nieuwerkerk zichzelf één van de grootste amateurclubs in Nederland mocht noemen. Om al deze teams een plekje te geven wordt er op dit moment hard gewerkt aan de uitbreiding van Sportpark Dorrestein.

De leden van VV Nieuwerkerk konden afgelopen seizoen al genieten van zes velden, waarvan vier kunstgrasvelden en twee grasvelden. Na de zomervakantie moeten er maar liefst zeven velden komen en twee pannakooien. Zes van deze zeven velden worden voorzien van kunstgras en verlichting.

Veld zeven moet achter het nieuwe spelershome komen en wordt iets kleiner dan de andere velden. Samen met veld drie krijgen beiden velden speciale belijningen om vier tegen vier, zes tegen zes of acht tegen acht te spelen. Veld drie en zeven zullen dus vooral gebruikt worden voor het pupillenvoetbal.

Waar VV Nieuwerkerk al langere tijd mee bezig was komt nu ook eindelijk naar Sportpark Dorrestein: De Pannakooi. Velen acties zijn hiervoor ingezet om dit te realiseren. Het lange wachten wordt zeker beloond, want VV Nieuwerkerk krijgt er niet één maar zelfs twee.

Dit zal voor de jeugdige spelers een leuke aanwinst zijn. Zo kunnen ze door de weeks, als het hek openstaat, een leuke balletje trappen met vrienden of vriendinnen. Ook krijgen veld één en veld zes een nieuwe laag kunstgras, aangezien deze heftig waren verouderd.

Op het moment zijn de voorbereidingen in volle gang en is Sportpark Dorrestein omgetoverd tot een bouwplaats. Dankzij een wekelijkse update, aan de hand van prachtige foto’s van Jolanda van het Kaar en Corinne Verkuil op de website, is de voortgang mooi terug te zien.

Bron: VV Nieuwerkerk