Marino Dhooge weer aan de slag als trainer van Sluiskil

0
222

Met ingang van het voetbalseizoen 2020-2021 is Marino Dhooge de nieuwe trainer van het vlaggenschip van VV Sluiskil. Na een moeizaam verlopen seizoen werd reeds bekend dat de dorpsclub komend seizoen in de reserve vierde klasse van het zondag voetbal uitkomt. Toch is de club uit Zeeuws-Vlaanderen verheugd met de komst van Dhooge die eerder trainer was van het 2e elftal. De oud-speler van Hoek, RIA W. en Sluiskil is momenteel woonachtig in het gelijknamige dorp dus zodoende keert hij al het ware terug op het oude nest en komt over van IJzendijke.

swapphone 1

Voorzitter Erwin de Bruin is dan ook verheugd met de komst van de trainer omdat het iemand is die de club kent en andersom. ‘We hebben met Marino iemand binnen gehaald die behoorlijk wat ervaring met zich mee brengt en bekend is met het reilen en zeilen bij een dorpsclub. Ook kent hij een deel van de spelersgroep en dat is in onze ogen een voordeel in deze situatie waarin de club verkeert.’ Sluiskil heeft er noodgedwongen voor moeten kiezen om het 1e elftal in het nieuwe seizoen in de reserve klasse te moeten inschrijven. ‘Het afgelopen seizoen hebben teveel jongens de spreekwoordelijke pijp aan Maarten gegeven toen het even niet liep en dat is gewoon erg jammer maar dat is de tegenwoordige tijd blijkbaar,’ treurt De Bruin.

Om deze reden heeft het bestuur ook gekeken naar een man die past bij de doelstellingen die de club voor de komende jaren heeft. De ‘blauwwitten’ zullen helaas op nul moeten beginnen na het desastreus geëindigde onderbroken voetbalseizoen ’20-‘21. ‘Het is voor ons zaak om te proberen het plezier weer terug te brengen bij het eerste elftal en daarom hebben we de, in onze optiek, weloverwogen en tevens realistische keuze gemaakt om naar de reserve klasse te gaan. Hopelijk krijgen we de tijd om ook de aansluiting van de jeugdtak naar de senioren te kunnen realiseren al zullen daar een aantal jaren overheen gaan,’ sluit de clubman hoopvol af.

Lees hier meer over VV Sluiskil.
Lees hier een ander artikel over VV Sluiskil.