SJC trad deze week aan met Timo Ruigrok als aanvoerder, met Abbas el Tamimy en Wesley Haasnoot in de basis en met Jordy Groot met een schorsing naast de geblesseerde Tom Broekhuizen op de tribune. Victor Schipholt was terug als rechter vleugelverdediger.

In de voorbeschouwing had trainer Florian Wolf zijn ploeg nadrukkelijk verteld dat het Groningse Be Quick 1887 een bijzonder sterke tegenstander zou blijken. De nog zeer jonge ploeg zou niet alleen balvaardig zijn maar ook bereid om de nodige strijdlust ten toon te spreiden. En direct na het beginsignaal werd duidelijk dat het geen ongegronde waarschuwing betrof. De Groningers ging er vol in en probeerde SJC vanaf minuut 1 vast te zetten op eigen helft. SJC stelde daar direct een dosis strijdlust tegenover. Met als gevolg dat het eerste kwartier de ploegen volkomen aan elkaar gewaagd bleken. De eerste spelhervatting uit een corner was voor SJC. Maar direct daarna was er zo’n corner aan de andere kant. Tegenover een kopkansje voor Stef van der Zalm stond eerst een  keihard schot wat net over het doel van Haggerty verdween. En even later zo’n zelfde poeier net langs buitenkant paal. En zo nam de druk op het SJC doel langzaam toe. En de verdediging moest in de 20minuut toestaan dat ze volkomen uit elkaar werd gespeeld met een gemiste 100%kans voor Be Quick als gevolg. De Groningers roken hun kans en in de 33eminuut viel de 0-1.

SJC leek even geschrokken maar stelde er al gauw een beperkt offensief tegenover. Eerst kreeg Wesley Haasnoot een aardige kopkans. En even later viel een verre inworp van Victor Schipholt net niet goed voor de voeten van Nigel Hardenberg. En dus kwam het rustsignaal met de 0-1 achterstand.

Na de rust bleef Mostava Frederick in de kleedkamer en maakte Levi van Nispen zijn opwachting. SJC toonde direct strijdlust en drong Be Quick ver terug. Een fraaie corner werd een prooi voor de keeper Robert Smit. In die periode schakelde SJC al over het spelen van de lange bal. Waardoor het technisch bekwame middenveld wat weinig in de opbouw werd betrokken. Be Quick wisselde na 10 minuten al verdediger Leidelmeier voor Yoran Cats. En in dezelfde minuut zag de verbaasde SJC-verdediging dat de bal plots in het net lag: 0-2.

Wie dacht dat de wedstrijd hiermee in het slot was gevallen zat er volkomen naast. SJC wilde nog niet opgeven, toonde de strijdlust die deze wedstrijd kenmerkte en kwam na een uur via eerst een corner gevolgd door een fraaie kopbal van verdediger Dario van Breukelen op 1-2. Hierna kwam Billy Tavares voor Nigel Hardenberg en SJC kreeg hiermee iets meer venijn in de aanval. Vooral Wesley Haasnoot onderscheidde zich in deze fase. De spits werd  gezocht met de lange trap en de hoge voorzet. Eerst nog zijn harde kopbal die net over vloog. Als snel gevolgd  door een geplaatste kopbal die wel doel trof: 2-2.

In de slot minuten kwam Melvin van Stijn voor de moegestreden Stef van der Zalm. En niet veel later ontplofte de tribune toen na heel goed doorzetten van Billy Tavares zijn fraaie voorzet door Ashraf Hezam in eigen doel werd gewerkt: 3-2.  In de toegevoegde speeltijd probeerde Be Quick 1887 wat het kon. De gelijkmaker leek er aan te komen maar Nick Lim wist de bal op de doellijn te pareren.  Even later nog weer een even grote kans voor Levi van Nispen. Maar uiteindelijk kwam het verlossende eindsignaal. Wat het sein was voor opnieuw een vreugdedans van de SJC-ers en hun technische staf.

Door verlies van JOS was SJC terug aan de kop van de ranglijst. Ze moeten deze eerste plaats nog delen met Hollandia en Hoogeveen die beiden ook wisten te winnen. Deze drie topclubs zijn de komende weken de tegenstanders van SJC.

Zondag is er eerst de strijd in Hoorn tegen oude bekende Hollandia. De op 24 november de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen gevolgd door de uitwedstrijd op 1 december in de Watergraafsmeer tegen JOS. En daarna zal er veel duidelijk zijn.

Foto’s: Johanna Oskam