Verlies voor ‘s-Gravendeel tegen VVOR

0
200

’s-Gravendeel is tegen VVOR tegen het eerste competitieverlies opgelopen. Aanvankelijk was ’s-Gravendeel in het eerste kwartier de bovenliggende partij en had veel balbezit.

Luc Rozendaal kreeg na veertien minuten een aardige kopkans uit een hoekschop. De bal verdween in de handen van doelman Fabio Yasamin. Uit een tegenaanval kwam VVOR twee minuten later wel op voorsprong. Ietwat onoplettendheid in de ’s-Gravendeelse verdediging deed Joey Kars de 1-0 op het scorebord brengen.

Lang konden de Rotterdammers niet van de voorsprong genieten. Na een terugspeelbal bracht Zoey Hoogwerf de jeugdige keeper Fabio Yasamin in problemen en ontfutselde hem de bal. De bal kwam in bezit van Alwin v/d Werff en die deed de bal in het doel rollen waardoor de stand weer op gelijke hoogte kwam. ’s-Gravendeel ging hierna op zoek naar een tweede doelpunt. Een knappe actie van Marco Kruijthof werd tot corner verwerkt, uit de daaropvolgende corner kopte Luc Rozendaal net naast. Even later was het wederom Kruijthof die het vijandelijke doel onder vuur nam. Maar doelman Yasamin redde bekwaam. Met de 1-1 stand werd er gerust.

Na de kantwisseling een wat ander beeld. Een tactische omzetting door trainer van Gestel deed VVOR wat meer in balbezit komen, waardoor het wat meer aan aanvallen toekwam. Toch was het  ’s-Gravendeel wat een riante mogelijkheid kreeg via Jelle v/d Starre. Zijn poging verdween nipt over de kruising. ’s-Gravendeel kwam in de achtenzestigste minuut nog goed weg, Nizar El Manouzi schoot rakelings over het doel van ’s-Gravendeel. Maar met nog een kwartier te spelen kwam toch VVOR op voorsprong. Arbiter Broeckaert constateerde dat Reinier Toes de bal met zijn arm binnen de zestien beroerde en wees direct naar de stip. Semir Golic stuurde doelman Jordi Verkerk naar de verkeerde hoek en zette VVOR weer op voorsprong, 2-1.

In de slotfase probeerde ’s-Gravendeel toch met een gelijkspel uit Rotterdam te vertrekken. Helaas verdween een vrije trap van Luc Rozendaal naast het doel en in blessure tijd kopte doelman Jordi Verkerk, die mee ten aanval was getrokken, de bal uit een corner hoog boven iedereen uittorende net over het VVOR doel. Kort hierna floot de Schiedamse arbiter voor de laatste maal op zijn fluit, waardoor het verlies voor ’s-Gravendeel een feit was, en jammer genoeg de koppositie moest afstaan aan de tegenstander die komende zaterdag richting Sportpark de Trekdam komt. Want dan is Oud – Beijerland de opponent. Aanvang 14.30 uur.