SJC-wedstrijdverslag

Het optimisme was er wel. De omstandigheden veel beter dan vorige week. Maar SJC kon ook in de thuiswedstrijd tegen HBS niet tot winst komen. Het was zo’n wedstrijd. Waarin het allemaal niet zo lekker loopt, pech en geluk dicht bij elkaar liggen. Maar uiteindelijk ook een wedstrijd waarin SJC nauwelijks kon domineren, niet in staat bleek te combineren en waarin een aantal zwakke momenten overduidelijk werden afgestraft.

De Zwartwitten begonnen zonder Jordy Groot, Timo Ruigrok wel in de basis, de stormachtige wind schuin tegen. SJC toonde direct goede wil maar had duidelijk moeite  met de tactiek van HBS. Trainer Bas Steffens droeg zijn team op om bij balverlies  zoveel mogelijk mensen verzamelen in de as. En bij balbezit breed uit waaieren. Waarbij ze dan vooral over hun linkervleugel  steeds gevaarlijk door wisten te komen. SJC bleef een tactische tegenzet schuldig en zo kwam het eerste doelpunt tot stand. Na 9 minuten spelen stond er, na zo’n snel uitgevoerde aanval, dan ook 0-1 op het scorebord.

Daarnaast bleken ze gewaarschuwd voor de snelheid van Lucas Coopmans die ze met  handen en voeten van de bal af wilden houden. SJC leek bepaald niet op de vrijuit combinerende ploeg zoals deze zich in de weken na de winterstop presenteerde. Het oogde statisch  en behalve wat mogelijkheden uit spelhervattingen werd er nauwelijks gevaar gesticht. De grootste kansen waren voor HBS zoals in de 20e minuut een flipperkastsituatie waarbij SJC erg goed weg kwam.
SJC ging in het laatste deel van de eerste helft toch meer domineren. En even was er de druk, even moest HBS met regelmaat terug. Na de zoveelste overtreding op Coopmans  kwam de vrije trap op de kruising van 16 meter- en achterlijn. Via via  verdween de bal in het doel  waarbij de goal werd toegekend  aan Wijdenbosch:1-1.

Na rust was er al weer heel erg snel een 1-2 achterstand. SJC liep zichtbaar achter de feiten aan. Het was geen gebrek aan inzet maar er ging te veel mis. Foutieve passes,  verkeerde keuzes en twijfelachtig ingrijpen  wisselden elkaar af. En bij de aanvallende pogingen  was er ook nooit de nodige precisie. Inmiddels had Van Breukelen plaats gemaakt voor Melvin van Stijn en even later werd Stef van der Zalm vervangen door Schipholt. Welke naar de spits werd gedirigeerd om daar koppend gevaarlijk te zijn. Maar succes bracht dit niet.
De kinderlijke manier waarop de 1-3 tot stand kwam was eigenlijk typerend voor de wedstrijd. Een terugspeelbal werd door Haggerty opgepakt. De toegekende vrije schop op de rand van het doelgebied  vloog gemakkelijk langs zowel de keeper als de muur. Een situatie waarop kennelijk op de training aandacht moet worden besteed.

SJC voerde logischerwijze de druk op. Met ook nog Chris Hoogervorst voor Demir Strojil  werd de wanhopige jacht op een treffer voortgezet. Maar ook in het laatste deel van de wedstrijd bleef het een foutenfestival. En die keren dat Lucas Coopmans er langs dreigde te glippen hing er een Hagenaar met twee armen aan zijn middel. HBS incasseerde gelaten de meer dan terechte gele kaarten. Met in de absolute slotfase nog een schot van Coopmans op de lat werd de wedstrijd op een kenmerkende manier afgesloten. SJC zakte een plaatsje op de ranglijst en staat nu 5e.
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager VOC. In de thuiswedstrijd werd het een verdiende overwinning. Maar VOC is de kat in het nauw. Dus van onderschatting mag zeker geen sprake zijn.

klik hier voor meer informatie over SJC.

Voor een ander artikel over SJC, klik hier.

Foto: Johanna Oskam