SJC-Quick'20-wedstrijdverslag

Voor SJC was het niet alleen een lange reis naar Oldenzaal te bekampen maar bovendien waren er het natuurgras en de toch vervelende harde wind. Vooraf was al duidelijk dat het makkelijk scorende Quick ’20 een moeilijk te nemen hindernis kon worden.

SJC begon echter vol zelfvertrouwen en overgave. Maar moest toezien hoe de eerste echte grote mogelijkheid toch voor Quick ’20 was. De club uit Oldenzaal, die overigens in oktober 2020 ook het 100 jarig bestaan wil gaan vieren, bleken gewaarschuwd voor de overdonderende start die SJC inmiddels kenmerkt. En al snel was er toch weer de snelle goal. Lucas Coopmans werd binnen de 16 onheus bejegend en Jordy Groot voltrok al na 8 minuten het vonnis:0-1

SJC had duidelijk waarneembaar de speelwijze opnieuw aangepast  aan de snelheid van de spitsen Lucas Coopmans en Stef van der Zalm. Zo’n aanval op snelheid leverde een fraaie mogelijkheid op voor Mostava Frederik maar zijn kopbal verdween helaas in de handen van de keeper.

En direct daarop weer een grote mogelijkheid voor Quick 20. Zo ontwikkelde zich ondanks de onvoorspelbaarheid van de stormachtige wind een attractieve wedstrijd.

SJC kreeg een paar mogelijkheden waarbij eerst Coopmans, na een fraaie dieptebal van Timo  Ruigrok, de bal iets te ver voor zich uit speelde. Waarna even later de roep om een penalty wegens handspel van een verdediger, niet werd gehonoreerd.

Quick’20 trok zich direct terug wanneer SJC aan de bal kwam om hiermee de ruimte voor Lucas Coopmans zo klein mogelijk te houden. En loerde daarnaast om in de snelle omschakeling SJC pijn te doen. En na bijna een half uur slaagde zij daar dan ook in: 1-1. In het offensief wat SJC daarna ontwikkelde bleek dat Quick ’20 niet terug deinsde om Lucas Coopmans herhaaldelijk stevig aan te pakken. Waar de scheidsrechter vrij laconiek mee om wilde gaan.

Na rust het te verwachten offensief van Quick ’20. Waarbij Nick Lim  tegen geel opliep. Dat geel hield de scheids in de kontzak nadat voor de zoveelste maal een overtreding op Coopmans werd gemaakt. De wedstrijd groeide alles bij elkaar toch uit tot een aantrekkelijk geheel.

Inmiddels werd Melvin van Stijn vervangen door Nigel Hardenberg. En wat later verving Puck Postma verdediger Jordy Groot.

De al genoemde harde, stormachtige wind en het stevige spel van Quick ’20 maakten het SJC knap lastig. Toch kwamen de zwartwitten, nadat Wijdenbos nog op de lat had geschoten op voorsprong. Stef van der Zalm schoof de bal geplaatst in het net :1-2.  Quick ’20 wilde zich niet bij een nederlaag neerleggen en zocht nadrukkelijk de aanval. De wedstrijd golfde heen en weer met mogelijkheden over en weer.

Met in de slotfase Wesley Haasnoot voor Lucas Coopmans moest worden geprobeerd de overwinning binnen te slepen. Helaas lukte dit niet. Al ver in blessuretijd kwam de tegenslag. Nadat eerst bij  een vrije trap vanaf zo’n 30 meter SJC al op de proef gesteld werd de daaruit  voortkomende corner fataal. De bal verdween tot teleurstelling van alles wat SJC was via de rug van een speler, achter Haggerty in het net: 2-2

Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen Alcides op het programma.  Een mogelijkheid voor SJC om zich te revancheren voor de tegenslag die het gelijke spel in Oldenzaal uiteindelijk toch wel was.

Voor meer informatie over SJC, klik hier.

Klik hier voor een ander artikel over SJC.