Dennis-van-der-steen

Dennis van der Steen (43) is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van eersteklasser Sliedrecht. Vorig seizoen won Sliedrecht de districtsbeker en bereikte het bijna promotie naar de hoofdklasse, maar bleek DETO Twenterand net te sterk. In het nieuwe kalenderjaar zit er echter zand in de Sliedrechtse motor.

SLIEDRECHT – Het jaar begon nog mooi met de mededeling dat Van der Steen en zijn assistent Jean-Philip Becht ook volgend seizoen op Sportpark De Lockhorst werkzaam zullen zijn. Toch haakte Sliedrecht na de winterstop razendsnel af in de achtervolging op koploper Kloetinge, met drie nederlagen op rij als dieptepunt.

”Ik zou willen dat ik er een goede verklaring voor had, maar ik vind het enorm moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. Het is een makkelijk excuus als de resultaten even tegenzitten, maar ik denk dat het grootste probleem toch is dat we te veel goede kansen hebben laten liggen in de wedstrijden tegen Terneuzense Boys en Papendrecht. Die wedstrijden hadden we zeker moeten winnen en dan waren we ook met een heel ander gevoel naar de wedstrijd tegen Heerjansdam gegaan. We hadden begin januari een mooi trainingskampweekend met z’n allen in Lissabon en een week later begon Kloetinge de tweede seizoenshelft met een verrassende nederlaag bij Heerjansdam. Toen was er bij ons en de spelers echt het geloof in de titel, maar dat hebben we in de weken daarna niet kunnen waarmaken. We gaan er nu alles aan doen om weer zo ver mogelijk te komen in de beker en de nacompetitie te bereiken. Ik heb na die teleurstellende reeks na de winterstop ook aangegeven dat we de competitie misschien ook maar als een beker moeten benaderen. Dus gewoon lekker van wedstrijd naar wedstrijd leven en niet te veel naar de andere clubs kijken. Maar het is duidelijk dat we nog flink aan de bak moeten om de nacompetitie nog te bereiken, via de eindstand of via de derde periode.

”Ik denk dat deze spelersgroep heel ervaren en compleet is voor het niveau van de eerste klasse. We hebben de afgelopen anderhalf jaar regelmatig bewezen dat we enorm kunnen pieken. Ik kan zo tien wedstrijden opnoemen waarin we het publiek uitstekend hebben vermaakt met mooi voetbal en veel doelpunten, maar ons probleem is helaas wel dat we niet constant genoeg kunnen presteren. Ook wedstrijden die je minder speelt, door een slecht veld of defensief ingestelde tegenstander, moet je kunnen winnen. Dat mag ook op een lelijke manier, met een klutsgoal in de laatste minuut, maar die kwaliteit blijken we helaas minder te bezitten. Het constante presteren wordt de volgende stap voor dit team en ook voor mijn ontwikkeling als trainer.”

”Ik kijk altijd kritisch naar mijn eigen rol in het geheel, als trainer ben je verantwoordelijk voor het spel en de prestaties van de ploeg. Ook ik ben dus tekort geschoten in bepaalde opzichten. De vele complimenten sinds ik bij Sliedrecht begonnen ben zijn mooi, maar ik ben ook niet bang voor kritiek. Dat hoort erbij in het voetbal. Uiteindelijk doe je het alleen goed als je ploeg wedstrijden wint, zo werkt het gewoon. Maar ik ben blij dat ik hier ook volgend seizoen nog trainer zal zijn, want ik vind het enorm prettig werken bij deze club en met deze spelersgroep. Voetbal is toch vooral leuk als je wint, dus we zullen met z’n allen snel weer in die winning mood proberen te gaan komen. Dan worden het hopelijk nog mooie maanden.”

”Uiteraard, dat is een proces dat altijd al voor de winterstop begint. We willen in ieder geval één of twee goede verdedigers aan de groep toevoegen. Dit seizoen hebben we nooit twee weken op rij met dezelfde verdediging kunnen spelen. Ryan Korporaal moest helaas in september al stoppen vanwege zijn knieproblemen en Bas van Stokkom maakte na de winterstop zijn rentree, maar was toen direct weer twee duels geschorst vanwege een overdreven rode kaart. Onze aanvoerder Coen van der Waal heeft daarom veel achterin gespeeld en heeft dat goed ingevuld, maar hij blijft toch vooral een middenvelder. Verder hoop ik dat de groep zoveel mogelijk intact blijft, want de sfeer in de groep is goed en er zit zeker nog rek in.”

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht.
Klik hier voor de volledige krant van de Alblasserwaard.