De 22-jarige Voorhouter zal komend seizoen de clubkleuren van vv Noordwijk verdedigen. Nino begon zijn voetballoopbaan bij het Voorhoutse Foreholte waar zijn talent al snel werd opgemerkt door Feyenoord. In Rotterdam doorliep hij 10 jaar de gehele jeugdopleiding maar kon hij helaas de laatste stap naar de eerste selectie niet maken. Vervolgens haalde ADO hem naar Den Haag, waar hij door een langdurige hielspoorblessure weinig aan spelen toe kwam. Vorig seizoen maakte Nino de overstap naar Sparta, waar hij een blindedarmoperatie moest ondergaan en daardoor een groot gedeelte van de eerste competitiehelft miste.

Nadat hij verlost was van al zijn blessureleed en weer volledig fit werd, duurde het niet lang voordat hij een basisplaats veroverde. Totdat het coronavirus de competitie vroegtijdig deed beëindigen.

Nino hoopt de pechvolle periode nu achter zich te laten en met volle overgave bij Noordwijk aan de slag te gaan. Ondanks de belangstelling van een aantal Tweede Divisie clubs heeft hij zeer bewust voor Noordwijk gekozen. “Ik heb de afgelopen jaren regelmatig contact gehouden met de trainer en dat gaf mij het gevoel dat Noordwijk mij graag wilde hebben. Dit in combinatie met de aanvallende spelopvatting en het feit dat ik een groot gedeelte van de Noordwijk selectie al ken,  heb ik besloten om voor Noordwijk te kiezen. Ik denk dat we met de zeer talentvolle selectie iets moois kunnen gaan neerzetten in de Tweede Divisie. Ik kan niet wachten om te gaan beginnen.”

“Nino is een talent dat precies in het plaatje van Noordwijk past. Hij komt uit de directe omgeving en heeft een fantastische mentaliteit, gaat voorop in de strijd en is niet te beroerd om veel vuile meters te maken. Wij volgen Nino al enkele jaren en hebben regelmatig contact met hem gehouden. We zijn dan ook blij dat het nu tot een samenwerking is gekomen,” aldus bestuurslid technische zaken Pieter Vink.

Selectie vv Noordwijk 2020/2021

Blijft: Mike van Vliet, Emiel Wendt, Dylan Rietveld, Nick van Staveren, Kees Zethof (trainer), Sander Bosma, Denzel James, Raïes Roshanali, Guy Smith, Rob Overvliet, Marcel Akerboom (Assistent-trainer), Marco Korff (keeperstrainer), René van Hensbergen (assistent-trainer Noordwijk 2), Koen van der Vlugt (trainer Noordwijk 2)

Vertrekt: Martijn Le Congé (stopt per 1 februari), Huib Oversloot (v.v. IJsselmeervogels), Sabir Achefay (per direct Quick Boys), Axel Wendt (FC Rijnvogels), Thomas Reynaers (nog onbekend), Maurice van der Neut (FC Lisse), Fanuel Waandels (SC Feyenoord), Tjeerd Westdijk (HBS). Brayen Bröcker (HBS), Sven Wolsheimer (DSO), Julian Dobbe (Fc Rijnvogels)

Nieuw: Marc de Kruijs (per direct van Quick Boys), Luuk Slegt (FC Rijnvogels), Reno van Heiningen (FC Rijnvogels), Segun Owobowale (ADO Den Haag), Mats van Kins (ADO Den Haag), Stef van der Zalm (SJC), Jesse Haak (Point Park University VS), Toer Bouwman (Ajax amateurs), Hidde van den Ende (ADO Den Haag), Nino Roffelsen (Sparta Rotteram)

foto: Sparta Rotterdam

Klik hier voor meer informatie over vv Noordwijk.

Voor een ander artikel over vv Noordwijk, klik hier.