lamme-nvs

Maarten Lamme zal ook komend seizoen in het blauw-wit spelen, echter wel bij een andere club. De geboren Bergenaar ruilt vijfdeklasser Lepelstraatse Boys in voor vv NVS dat na het onderbroken seizoen naar de 4e klasse promoveerde.

Hij begon op zijn 5e met voetballen bij RKSV Halsteren en doorliep zowat de gehele jeugdafdeling. ‘We gingen toen met een vriendenteam naar Lepelstraatse Boys waar ik nog een jaar in de A1 heb gespeeld.’ De veelzijdige middenvelder maakte zijn debuut in het 1e toen hij 19 was. ‘Met de club heb ik zowel in de 4e klasse, weliswaar maar één jaar, als in de 5e klasse mogen spelen,’ vervolgde hij zijn relaas.

Over wat hem heeft doen overtuigen de overstap te maken naar de ‘buren’ uit Nieuw-Vossemeer is hij duidelijk: ‘Ik ben erg blij dat NVS mij benaderde om weer actief te kunnen zijn in de 4e klasse, die stap omhoog heeft erg meegespeeld in de keuze voor NVS.’ Lamme kwam NVS de afgelopen jaren geregeld tegen als opponent en weet dus ook al een beetje hoe het team in elkaar zit. ‘Ze hebben de afgelopen seizoen laten zien een stabiele ploeg  te zijn die al heel wat jaren samen speelt. Dat was ook te zien in de prestaties van de afgelopen seizoenen waarin ze veelal bovenin hebben meegedraaid.’ De indeling in de 4e klasse is nog wel een dingetje in West-Brabant die zal later deze week bekend worden gemaakt. ‘Het zou mooi zijn als we in de Brabantse klasse ingeloot zouden worden en we niet om de week in de bus naar Zeeuws-Vlaanderen zitten,’ spreekt Maarten hoopvol.

Als we hem vragen naar zijn tijd bij Lepelstraatse Boys kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn tijd bij de vijfdeklasser. ‘Ik heb het gros van mijn periode met heel veel plezier gevoetbald in Lepelstraat  en heb er ook veel geleerd van de spelers en trainer die ik hier ben tegen gekomen.’ Toch is er een klein smetje op dit avontuur volgens de twintiger, die in het dagelijks leven verpleegkundige is in het Bravis Ziekenhuis. ‘Helaas had ik het liever anders afgesloten maar vanwege omstandigheden heb ik moeten besluiten om het seizoen af te maken in een lager elftal bij Lepelstraatse Boys. Al met al denk ik wel dat ik het contact met een hoop mensen ga missen maar als er nog een mogelijkheid komt dat ik kan gaan kijken zal ik dat zeker doen.’

Tenslotte is hij positief en vol vertrouwen over de toekomst met NVS en staat hij te trappelen om te beginnen bij de promovendus. ‘Ik heb erg veel zin om weer te beginnen en mijn teamgenoten beter te leren kennen. Mijn persoonlijke doel is om natuurlijk om uit te groeien tot basisspeler en het gezellig te hebben met het team. Ik hoop ook echt dat we kunnen laten zien dat we ook in de 4e klasse wat te zoeken hebben, want gezien de prestaties van de afgelopen jaren heeft NVS deze promotie ook verdiend.’ Ook blikt Lamme alvast hoopvol vooruit op het seizoen wat komen gaat en over wat hij ervan verwacht. ‘We zullen er hard voor moeten werken om erin te kunnen blijven en het zal vast en zeker een ander verhaal worden ten opzichte van de 5e klasse maar ik ga ervanuit dat het met dit team helemaal goed gaat komen.’

Klik hier voor meer informatie over NVS
Voor meer artikelen van NVS klik hier