Bristol Team zoekt nieuwe leden voor eerste damesteam

0
275

ROOSENDAAL – Het damesteam van Bristol Team stond voor het eerst op het punt om kampioen te worden in hun hoofdklasse. Maar toen brak corona uit en werd de competitie stilgelegd. Om het voortbestaan van het team te kunnen garanderen, zijn nieuwe leden nodig. Ook zoekt de zaalvoetbalvereniging nog leden voor het nieuwe damesteam onder 19.

Happy-point

Het was een grote teleurstelling dat de dames door het corona virus de competitie niet af konden maken, vertelt Hans Lauwer, coach van het damesteam van Bristol Team. “Het damesteam speelde voor het vijfde jaar in de hoofdklasse in district West 2”, zegt hij. “Zij zouden nu hoogstwaarschijnlijk kampioen worden in dit district. Maar door corona werd alles stilgelegd en worden de wedstrijden beschouwd als niet gespeeld. Dat is heel jammer.”

Na vijf seizoenen veranderen de dames volgend seizoen van competitie. Zij spelen dan niet meer in West 2, maar in Zuid 1. Dat is dezelfde klasse, maar een ander gebied. De dames spelen dan meer in de eigen provincie. “We zijn de overstap verplicht door KNVB. We hadden liever in West gebleven vanwege de reisafstand, maar de KNVB besliste anders.”

Voor het eerste damesteam zijn vier nieuwe speelsters nodig. “Het is lastig om dames te vinden die bij ons willen komen spelen en meestal komen nieuw speelsters niet uit dames zelf. Drie speelsters stoppen vanwege hun werk en opleiding. Daarom hebben we nu dus nieuwe speelsters nodig.”

Oprichting damesteam onder 19

Vanaf volgend seizoen komt er ook een nieuw team: een damesteam onder 19. “Het eerste damesteam speelt in een hogere klasse. Om de meiden een beetje te laten wennen, richten we een tweede damesteam op dat zal uitkomen in de eerste klasse. We willen de dames vooral veel speelminuten laten maken en beter laten worden, zodat zij makkelijker in het eerste team kunnen aansluiten”, legt Hans uit.

Zaalvoetballen heeft verschillende voordelen, volgens Hans. “Door zaalvoetbal krijgen spelers een betere techniek, conditie, snelheid en spelinzicht.” Scouts komen steeds vaker in de zaal kijken. Zo is de keepster van het team gescout. Jade Massing gaat volgend jaar seizoen van derde klas in de hoofdklasse van het veldvoetbal spelen.

Dames die een keer mee willen trainen om te kijken wat ze van zaalvoetbal vinden, zijn zeker welkom, zegt Hans. “We willen laten zien dat de drempel om bij ons te spelen helemaal niet zo hoog is”, besluit hij. Vanaf woensdag 15 juli beginnen de trainingen en nodigt de vereniging geïnteresseerden uit om een keer mee te trainen. Op dit moment zijn er al zes nieuwe talenten die zich hiervoor hebben aangemeld.

Klik hier voor meer informatie over Bristol Team
Voor meer artikelen over Bristol Team klik hier