VV Nieuwerkerk

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Matthijs Kolthof de sterspeler van het bij elkaar geraapte zooitje van VV Nieuwerkerk 6.

Kolthof is één van de grondleggers van het team wat zeven jaar geleden is ontstaan. “We zijn nu al meerdere jaren bij elkaar als team zijnde, maar pas drie jaar in de senioren. Daarom zijn de ouders ook nog zeer betrokken bij het team en daardoor zijn ook zij vrienden met elkaar geworden. Wat zorgt voor een nog betere band binnen het elftal ondanks het feit dat er ieder jaar spelers komen en gaan, de basis en de sfeer blijven altijd goed.”

Zelf begon de sterspeler van Nieuwerkerk niet als veldspeler, maar als doelman. “Ik begon met voetballen als keeper en heb dit tot de overgang naar groot veld volgehouden. Daarna wou ik graag voetballen en ben ik rechtsbuiten geworden, waar ik nu nog steeds sta. Ik ben stijf rechts en kan maar één truukje en dat is de Zidane, maar op dit niveau is meer ook niet nodig” reageert Kolthof lachend.

De aanvaller staat ook wel bekend als MK14 binnen het team. “MK14 staat voor Matthijs Kolthof en dan 14 als mijn rugnummer. Dat is ooit ontstaan, omdat iemand mij ooit CR7 noemde voor de grap en dat hebben ze toen veranderd naar mijn naam en rugnummer. Tegenwoordig word ik vaker bij mijn bijnaam genoemd in plaats van mijn eigen naam binnen het team.”

Binnen het zesde elftal van VV Nieuwerkerk is er plek voor iedereen, ondanks de voetballende kwaliteiten. “Het leuke aan het team is de gezelligheid in en buiten het veld. Als iemand een fout maakt wordt er om gelachen en dan gaat iedereen weer door. Daarnaast zitten er ook geen vervelende egoïsten bij, iedereen gunt elkaar wat in het team. Ook tijdens de trainingen en de zaterdagen is het altijd gezellig. Meestal blijft iedereen hangen na de wedstrijd voor de derde helft en daarna wordt er vaak gezellig gegeten met een groot deel van het team, bij het plaatselijke restaurant.”

Nieuwerkerk 6 mag aankomend weekend aantreden tegen Hillegersberg 5. Kolthof denkt aan een nipte overwinning. “We zitten in een goede flow, want we zijn nog ongeslagen in 2020. Toch zijn we nog steeds de underdog tijdens deze wedstrijd. We gaan het zien! Ik weet in ieder geval dat het gezellig gaat worden aankomende zaterdag.”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over VV Nieuwerkerk vindt u hier terug.
Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek met VV Nieuwerkerk 6.