In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Meno Chrysikopoulos. De zelfbenoemde captain derde helft van het bij elkaar geraapte zooitje van Nieuwerkerk 6.

Chrysikopoulos speelt sinds de mini’s bij VV Nieuwerkerk. Na één jaar bij de mini’s mocht hij doorstomen naar de O9. “In de O9 begon het voetbalavontuur dan echt, ik vond het toen vrij spannend zoals ieder jongentje op die leeftijd denk ik. Daarna heb ik alle jeugdelftallen doorlopen en ben ik op dit moment bezig aan mijn derde seizoen in de senioren. Met als hoogtepunt in mijn voetbalcarrière het kampioenschap in de A3, toen ik nog goed kon voetballen” reageert Chrysikopoulos lachend.

Samen met een paar andere spelers is Chrysikopoulos de grondlegger van het vriendenteam en bekleedt een belangrijke functie binnen het elftal. “Zoals je kan zien aan mijn achternaam ben ik Grieks en die staan bekend om de leuke feestjes en partijen. Daarnaast heb ik ook veel ervaring in de horeca, aangezien mijn familie een eigen Grieks restaurant heeft. Waardoor ik de nodige ervaring heb met het regelen van bepaalde dingen. Zodoende ben ik benoemd tot captain derde helft. Wat in feite betekent dat ik alles buiten het voetbal om regel. Zo heb ik afgelopen weekend samen met de trainer een uitje georganiseerd.”

Zo organiseert Chrysikopoulos samen met een paar andere grondleggers ook ieder jaar het teamweekend. “We zijn nu meerdere jaren achter elkaar naar het Nevelhorstoernooi geweest. Dit is een voetbaltoernooi in Didam voor lagere elftallen uit heel Nederland, overdag wordt er gevoetbald en in de avond is er een feestje. Het is altijd super goed geregeld en we gaan er al twee jaar met veel plezier heen. Al zijn we dit jaar opzoek naar wat anders.”

Aankomend weekend mag de aanvoerder van de derde helft zich opmaken voor een thuiswedstrijd tegen het vijfde van VV Hillegersberg. “Uit verloren we net aan op een slecht veld, maar het was wel een leuke tegenstander. Ik hoop dat we nu thuis gaan winnen, maar in deze competitie kan iedereen van elkaar winnen en verliezen. Het zal er dus om spannen, al weet ik zeker dat de derde helft nu al binnen is” aldus Meno Chrysikopoulos van VV Nieuwerkerk zaterdag 6.

Wilt u nu ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over VV Nieuwerkerk vindt u hier terug.

Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek met VV Nieuwerkerk 6.