ruud-ouweneel-vv-groot-ammers

Ruud Ouweneel (37) woont samen met zijn vriendin en dochters in Groot-Ammers. In het dagelijks leven is hij werkzaam als sportfysiotherapeut. Als kleine jongen begon hij bij VV Groot-Ammers met voetballen. Na een kort avontuur in de jeugd van Willem II keerde hij terug naar Groot-Ammers en brak hij door in het eerste. Na vijf jaar actief te zijn geweest in het eerste elftal vertrok Ruud naar VV Nieuw-Lekkerland. Hier heeft hij twaalf prachtige jaren gekend. Drie jaar geleden keerde hij terug naar zijn oude club uit Groot-Ammers met het idee om hier nog twee jaar te spelen en mooi zijn carrière af te sluiten. Echter bleek hij nog zo fit en begint hij aankomend seizoen alweer aan zijn vierde jaar!

Ouweneel is begonnen met voetballen bij Groot-Ammers. Al snel trok hij de aandacht en vertrok hij op zijn dertiende naar Willem II. Na twee jaar kon hij helaas weer vertrekken.
“Op een gegeven moment moeten ze keuzes maken. Je moet dan het geluk hebben dat ze het in je zien zitten. Helaas was dit bij mij niet het geval. Dan heb ik waarschijnlijk te weinig afgedwongen. Ik heb er wel enorm veel geleerd. Dat zijn natuurlijk ervaringen die je weer meeneemt.”
Hij keerde terug naar Groot-Ammers en doorliep hier de rest van de jeugd. Uiteindelijk brak hij al snel door in het eerste elftal.

Na vijf jaar in het eerste van Groot-Ammers belde Nieuw-Lekkerland en besloot Ruud hierheen te gaan. Nieuw-Lekkerland speelde op dat moment eerste klasse. “Het eerste seizoen bij Nieuw-Lekkerland is ook direct mijn hoogtepunt geweest. Ik kwam als jong ventje uit de derde klasse, maar stond gelukkig meteen in de basis. Dit seizoen behaalde we de nacompetitie voor promotie. De eerste ronde kwamen we door en toen moesten we voor 3.000 man de finalewedstrijd tegen Hoek spelen. Op dat moment was Hoek een grote amateurvereniging. Ondanks we deze wedstrijd verloren en ik nog een enorme kans op de gelijkmaker miste, was het echt een topseizoen.”

Het laatste jaar van Ruud Ouweneel bij Nieuw-Lekkerland was sportief gezien het minste jaar.
“Na de winterstop ging het bij ons dramatisch. Heel veel spelers vertrokken en hierdoor was het voor ons onbewust best wel een klap. Gelukkig wisten we ons via de nacompetitie te handhaven en bleven we in de eerste klasse. Als we dit seizoen waren gedegradeerd had het zeker een dieptepunt geweest.”
Ouweneel is in totaal twaalf jaar actief geweest voor Nieuw-Lekkerland. Dit was voor hem een mooie periode. “Ik heb hier veel mooie dingen mee mogen maken en er veel vrienden aan over gehouden. Door de nacompetitie heb ik precies 402 wedstrijden voor Lekkerland gespeeld. Dat was wel een mooi jubileum haha!”

Ruud keerde weer terug naar Groot-Ammers om zijn voetbalcarrière af te sluiten. “Ik dacht zelf nog twee jaartjes bij Groot-Ammers te voetballen, maar inmiddels zitten er al drie op. Ik heb besloten nog een jaar door te gaan, dus begin ik aankomend seizoen alweer aan het vierde seizoen sinds mijn terugkeer. Ik ben nog hartstikke fit. Afgelopen seizoen heb ik geen wedstrijd gemist, dus daar ben ik hartstikke tevreden mee. Voorheen speelde ik altijd op het middenveld, maar sinds mijn terugkeer bij Ammers sta ik centraal achterin. Dit scheelt conditioneel natuurlijk ook haha.”

Ambities om trainer te worden na zijn carrière als voetballer zijn er zeker.
“Het lijkt me zeker leuk om in de toekomst trainer te worden. Ik heb alleen één probleem en dat is dat ik ook nog heel graag voetbal haha. Zolang dat goed gaat wordt het andere even uitgesteld. Ik zeg niet dat ik stop volgend jaar, maar ik houd er wel rekening mee. Thuis zit ik ook met kleintjes en ik zal ook een trainerscursus moeten doen. Ik heb de ambitie zeker, maar dat moet ik even goed gaan plannen. Dat ik nog voetbal en hier enorm veel plezier in heb vind ik alleen maar een goed teken!”

Op dit moment heeft Ruud Ouweneel het enorm naar zijn zin bij Groot-Ammers en kijkt hij uit naar de hervatting van het voetbal.
“Met onze trainer Ferry en de groep hangt een hele goede sfeer. Eigenlijk is de sfeer rondom de club heel goed en dit is heel anders als ik het vergelijk met een jaar of vijftien geleden. De competitie waar we nu in zitten helpt hierbij ook, want het zijn veelal derby’s die we spelen. We hebben een jonge ploeg waar veel wil in zit. We begonnen na de winterstop erg goed, dus we zaten in een goede flow. Zolang iedereen er vol voor gaat blijf ik er ook veel plezier in houden.”

Sinds kort is Groot-Ammers langzamerhand begonnen met trainen. Zelf heeft Ouweneel in de periode dat alles stil lag ervoor gezorgd dat hij fit bleef.
“Ik heb vooral veel aan hardlopen gedaan. Afgelopen zaterdag zijn we weer begonnen met trainen. Zelf heb ik die training helaas moeten overslaan. Na tien kilometer hardlopen heb ik een infectie in mijn voet gekregen waardoor het voetballen even niet ging. Daar baal ik wel van, ik had nog geen training gemist dit seizoen haha. Zodra het weer gaat stap ik het veld weer op. Ik heb er enorm veel zin in!”

Klik hier voor een ander artikel van Groot-Ammers.

Voor meer informatie over Groot-Ammers, klik hier.